<p>Boskoper William Ruiten kon pas anderhalve maand later emigreren door corona. Foto: William Ruiten</p>

Boskoper William Ruiten kon pas anderhalve maand later emigreren door corona. Foto: William Ruiten

Boskoopse William eindelijk in de Filipijnen

  Nieuwsflits

Corona gooide lang roet in zijn emigratieplan: Boskoper William Ruiten wilde op 12 augustus Boskoop verlaten voor de Filipijnen. Pas sinds donderdag 5 november is hij echter in zijn nieuwe thuisland. Vanuit het Aziatische land dankt hij de Boskopers die hem de afgelopen tijd hielpen.

Boskoop- "Ik zou me op de Filipijnen graag bij mijn familie vervoegen, maar dat ging niet door wegens corona. Door corona moet je nu familie hebben in de Filipijnen, en bewijzen. Anders krijg je geen visum en kom je er niet in", vertelt William. "Ik had alles opgegeven, mijn inboedel weggedaan, en mijn huur opgezegd. Maar op Schiphol bleek dat ik diverse documenten niet bij me had. Met mijn koffer moest terug naar Boskoop."

"Tot vier keer heb ik mijn vlucht moeten verzetten vanwege het in orde maken van officiële passen. Tijdens deze moeilijke periode ben ik geholpen door drie Boskopers. Bij wat zoeken op internet kwam ik al gauw bij B&B van der Hoeven uit: tot 15 oktober bleef ik daar. Ook heeft reisbureau Tourpoint me geholpen. En iedere week maakte m'n buurvrouw Thea Smit, lekker eten voor me klaar en dronken we er een glaasje wijn bij die ik dan in de Natuurwinkel kocht."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden