<p>Foto ter illustratie van een eerdere editie van het Nationaal Schoolontbijt. Foto: PR </p>

Foto ter illustratie van een eerdere editie van het Nationaal Schoolontbijt. Foto: PR

Nationaal Schoolontbijt in heel de gemeente Alphen

  Nieuwsflits

Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. Dit jaar wordt deze week tijdens de 18de editie op zo’n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten. Basisscholen in heel de gemeente Alphen doen mee.

Boskoop/Hazerswoude-Dorp- Het thema dat dit jaar centraal staat, is: ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. De kinderen werden op maandag online verwelkomd door tv-presentatrice Jessica Mendels met een online ontbijtjournaal. In dat journaal is op diverse manieren het jaarthema terug te zien. De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt op deze dag ook de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school.

Vanwege corona opende actrice en presentatrice Jessica Mendels het Nationaal Schoolontbijt digitaal, waarbij onder andere Bas Muijs, Roodkapje uit de Efteling en natuurlijk kinderen een rol hebben. Als nieuwe ambassadrice van het Nationaal Schoolontbijt bezoekt Jessica Mendels in deze week diverse scholen om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt. Door haar diabetes weet ze hoe belangrijk gezond eten is. In totaal doen er in Zuid-Holland 371 basisscholen mee.

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden