<p>Livia Eijs (8) doet mee aan een vlogwedsstrijd. Met haar vlogcamera heeft ze al veel filmpjes opgenomen. FOTO: Morvenna Goudkade&nbsp;</p>

Livia Eijs (8) doet mee aan een vlogwedsstrijd. Met haar vlogcamera heeft ze al veel filmpjes opgenomen. FOTO: Morvenna Goudkade 

'Vloggen vind ik superleuk om te doen'

  Nieuwsflits

Ze is pas acht jaar, maar nu al in de race voor de titel ‘vlogmaster’. Livia Eijs uit Boskoop maakt video’s en heeft haar eigen YouTubekanaal. Vorige maand stuurde ze een filmpje in voor een vlogwedstrijd en behoort nu tot de geselecteerden. Als haar video, waarin ze een pompoen te lijf gaat, het best bekeken wordt, wint ze de titel en een leuke prijs. Dus hoopt Livia op veel kijkers. Zaterdag wordt de uitslag bekend.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Ze heeft een paar pompoenen bij zich en haar vlogcamera. Vlogster Livia is met papa naar het Rosarium gekomen, maar die mag een stukje gaan wandelen. De kleine meid durft het alleen wel aan: haar eerste interview.

De pompoenvideo van Livia is gekozen als een van de leukste inzendingen bij Vlogmasters.nl. Naast drie meer professionele vloggers op wie gestemd kan worden, is er ook een prijs beschikbaar voor de best bekeken kinder-inzending. Heel spannend dat haar video daarbij zit, want Livia is pas vorig jaar begonnen met vloggen.

“Ik keek heel vaak filmpjes en ik wilde het zelf ook proberen. Toen ben ik met papa naar het Gouwebos gegaan en daar heb ik een vlog gemaakt. Op een liedje van Mylène & Rosanne: Me & My Selfie.” De eerste vlog smaakte naar meer: Livia heeft er inmiddels al een heleboel gemaakt en plaatst die op haar eigen YouTubekanaal. Ook werkt ze tegenwoordig met een vlogcamera. Hoe ze het aanpakt? ,,Eerst een oefenvlogje maken, en als die goed gelukt is een echte maken.”

Toen ze hoorde van de vlogwedstrijd, wilde ze graag meedoen. De pompoenvlog had ze al gemaakt, maar heeft ze speciaal voor de wedstrijd nog wat bewerkt, vertelt de achtjarige. “Hij was eerst te lang, maar daarna was hij goed. Het gaat een beetje over Halloween, maar ook over de herfst.”

Toen ze hoorde dat ze was geselecteerd was ze ‘heel blij’. “Ik heb het op school aan de juf verteld en aan een paar kinderen. En toen hebben de kinderen het weer aan andere kinderen verteld.” Inmiddels weten veel klasgenootjes op de Boskoopse basisschool De Zevensprong van haar deelname aan de vlogwedstrijd.

Mocht Livia de wedstrijd bij de ingezonden vlogs winnen, dan krijgt ze een meet & greet met haar favoriete vlogger. Wie dat is? “MeisjeDjamila, die vind ik heel erg leuk.” Djamila, een Nederlandse vlogster, actrice en zangeres, is niet de eerste de beste. Ze heeft meer dan een miljoen abonnees op YouTube. Daar kan Livia alleen nog maar van dromen, en dat doet ze dan ook: “Vloggen vind ik heel erg leuk om te doen. Ik hoop ook meer abonnees te krijgen, ik kijk altijd hoe vaak mijn vlogs bekeken worden.” Ze is er best serieus mee bezig, zorgen dat ze leuke kleding aantrekt op haar filmpjes bijvoorbeeld. “Daar denk ik over na: hoe ga ik me presenteren?”

Met vloggen wil ze doorgaan, want ze wil graag net zo goed worden als Djamila. En beroemd worden lijkt haar ook best leuk. “Vooral handtekeningen zetten”, straalt de piepjonge vlogster. “Maar dat moet ik nog wel oefenen.” Bekijk Livia’s vlog op https://www.youtube.com/watch?v=O5116nOj4z8.

Hoe ga ik me presenteren, daar denk ik

wel over na

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden