<p>Achterin stond het bij Floreant ook zelfverzekerder. Foto: PR</p>

Achterin stond het bij Floreant ook zelfverzekerder. Foto: PR

Floreant VR1 wint na moeizame start met 3-1 van Baronie

  Nieuwsflits

Floreant VR1 heeft zondag met 3-1 van Baronie VR1 gewonnen. Na een weergaloze speech van trainer Olton Valois Smith wist Floreant wat het te doen stond.

Marjolein van Beem

Boskoop- De aftrap werd genomen door Floreant en de speelsters waren meteen in de eerste minuten scherp, wat in de voorgaande wedstrijden niet het geval was. Floreant zette vooral de druk op de achterhoede van de tegenstander waardoor ze naar voren voetbalden. Toch werd er op het middelveld nog ruimte weggegeven waardoor Baronie kansen kreeg om op het doel van Floreant te schieten, maar dit was geen gevaar voor keepster Ine Ernst. In de 20ste minuut moest Eline Bekooy gewisseld worden door een knieblessure, Nienke Zirkzee kwam voor haar in de plaats op de rechtshalf positie te spelen. Vanaf de linkerflank kreeg Rosalie Baerwaldt een goede kans door zich vrij te spelen op de 16-meter en een schot loste. Die ging helaas naast, maar kansen kwamen er. Een kwartier voor de rust kreeg Floreant een vrije trap die Babs Kooter keihard richting de rechter onderhoek schoot, maar de keepster van Baronie kon deze keren. Voor rust kon Marjolein van Beem vanuit de corner nog op doel koppen, maar dit was niet genoeg voor een doelpunt.

De moegestreden Samar Vonk werd na rust vervangen door Pamela Smitkamp. Baronie nam de aftrap en Floreant zat er meteen tussen. Hierdoor werd balbezit behouden en kon Kayleigh Klos de bal afgeven naar Nienke Zirkzee die niet aarzelde en in de verre linker hoek schoot waar de keepster van Baronie niet bij kon 1-0. Hanna van Nimwegen maakte de 2-0 na een mooie kapbeweging en een schot in de korte hoek. Amber van Drunen kwam ook een aantal keren goed op vanaf de linkshalfpositie. Achterin stond het bij Floreant ook zelfverzekerder. De 3-0 kon uiteindelijk ook gemaakt worden door een perfect op maat gegeven pass van Kayleigh Klos richting Rosalie Baerwaldt die 1 op 1 op de keepster afliep en de rechterhoek koos. Baronie gaf niet op en zette ook door. Ze kwamen via een onterechte strafschop nog terug tot 3-1, maar het pleit was al beslecht.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor Floreant VR1. De eerstvolgende wedstrijd is tegen SC Gastel VR1.

Keepster: Ine Ernst

Verdedigers: Isis Kerger, Samar Vonk, Babs Kooter, Robin van der Pompe
Middenveld: Amber van Drunen, Kayleigh Klos, Marjolein van Beem, Eline Bekooy
Spitsen: Hanna van Nimwegen, Rosalie Baerwaldt

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden