<p>Alphenaar Albert Desaunois (60): &quot;Mensen voelen zich na een sessie als herboren&quot;. Foto: Albert Desaunois </p>

Alphenaar Albert Desaunois (60): "Mensen voelen zich na een sessie als herboren". Foto: Albert Desaunois

Van Schiphol naar spirituele praktijk

  Nieuwsflits

Alphenaar Albert Desaunois (60) was 20 jaar actief in de medezeggenschapsraad van Unilever en werkte als senior HR manager bij een groot bedrijf op Schiphol. Sinds december vorig jaar heeft hij zijn praktijk centrumvangroei in Alphen, waar mensen voor van alles terecht kunnen: van hypnotherapie tot magnetiseren (het genezen van mensen met je handen). Een opmerkelijke stap? Toch niet helemaal.

Bart van der Spek

Alphen aan den Rijn - “Ik heb eerst carrière gemaakt en daar echt een hartstikke leuke tijd gehad. Bij Unilever heb ik mijn persoonlijk ontwikkelingsplan gerealiseerd: Het halen van mijn HRM opleiding,” vertelt Albert over zijn werk in loondienst. “In 2007 ben ik voor mezelf begonnen als trainer/coach en freelancete ik bij Defensie. Dat ging goed, totdat de crisis van 2014 begon en ik Defensie kwijtraakte als opdrachtgever. Ik ging daardoor failliet en mijn gezondheid was slecht door pure stress. Ik werd toen helemaal op mijzelf terug geworpen. Ik nam het besluit om mezelf te gaan genezen, door middel van mijn eigen magnetische kracht. Dat verliep heel goed en na 3 jaar zelfgenezing voelde ik mij als nieuw. Het is altijd mijn hartenwens geweest om mensen verder te mogen begeleiden of te healen. Maar ik moest dit eerst bij mezelf doen, om daarna anderen te mogen helpen.”

Alberts stap wordt nog logischer als hij nog meer uit de doeken doet. “Sinds dat ik een kind ben, ben ik al helderziend en heb ik een magnetische gave. Ook had mijn vader een eigen praktijk, als helderziend magnetiseur en spiritueel coach. Hij was mijn leermeester op spiritueel gebied voor bijna 27 jaar, voordat hij in 2004 overleed.”

Albert heeft meerdere specialismes en ziet verschillende soorten mensen in zijn praktijk. “Ik ben hypnotherapeut, magnetiseur en medium. Binnen hypnotherapie heb ik drie specialismen: stoppen met roken, afvallen en kinderhypnotherapie. Bij hypnotherapie koppel ik een gevoel los van een gebeurtenis en kom ik in contact met je onderbewuste. Je moet je bewustzijn vergelijken met een ijsberg: 5 procent is bewust en 95 procent onbewust. Wat ik doe is met wortel en al al het onkruid van een bepaald trauma eruit halen. Bij roken, ik was zelf kettingroker, kan het gaan om bijvoorbeeld erbij willen horen of stress. Ik doorloop heel het proces. Mensen voelen zich na een sessie als herboren. Ik trek mensen aan die zuiver gemotiveerd zijn en hun gezondheid serieus nemen. Er komen nu ook veel mensen die stress hebben door de coronatijd.”

Toen de verslaggever vier jaar oud was, is op straat vlakbij hem een rotje ontploft. Sindsdien is hij bang voor knallen, voornamelijk vuurwerk. Zou Albert hem ervan af kunnen helpen? “Toen je zo jong was, is er een bepaald programma in je hoofd begonnen. Je ziet dat moment niet los van nu. We gaan dat gevoel loskoppelen van die gebeurtenis. Ik denk dat ik na afloop een voetzoeker kan afvuren zonder dat je bang bent, net als rokers uiteindelijk hun pakje sigaretten en aansteker in de prullenbak gooien.”

Je moet je bewustzijn vergelijken met een ijsberg

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden