<p>Lineke Grapendaal en haar team houden vrouwen fit bij zwangerschap en na bevalling. Nu ook bij de Zegerplas. FOTO: Morvenna Goudkade</p>

Lineke Grapendaal en haar team houden vrouwen fit bij zwangerschap en na bevalling. Nu ook bij de Zegerplas. FOTO: Morvenna Goudkade

Power-mama's nu ook bij de Zegerplas

  Nieuwsflits

Zaterdagochtend bij Wet ’n Wild. Het is grijs en regenachtig, maar daar trekken de power-mama’s van Mom in Balance zich niets van aan. Die zijn afgekomen op de kick-off van weer een nieuwe sportleslocatie. Na Woerden, Boskoop, Bodegraven, Waddinxveen, Gouda en Reeuwijk, om er een paar te noemen, heeft Alphen nu een tweede plek: behalve het Europapark, ook de Zegerplas.

Morvenna Goudkade

ALPHEN – Maartje Wille (29) uit Alphen is benieuwd naar de workout. Het is voor haar de eerste keer, vertelt ze. “Ik ben meegekomen met mijn vriendin Kim, die doet dit al langer.” Kim, ook 29, is zes weken geleden bevallen en gaat nu voor de ‘back in shape workout’. “Ik vind de workouts heel goed en ook heel leuk. Hiervoor heb ik de ‘zwanger workout’ gedaan.”

Mom in Balance biedt buiten-workouts voor als je zwanger bent of bevallen of gewoon een fitte mama wilt zijn. En daar is veel behoefte aan, zo merkt Lineke Grapendaal (45). Ze is eigenaresse van Mom in Balance Het Groene Hart en opent de ene locatie na de andere. De blondine, gehuld in een roze trainingsvestje, straalt bij de aanblik van de sportende mama’s. “Hoe fijn is dit? Het is goed en gezond om te blijven bewegen, ook tijdens je zwangerschap en na je bevalling. Wij laten vrouwen gecontroleerd en veilig sporten, maar wel met uitdaging. Die worden er heel blij van. En ik zelf ook, dit is zó tof.”

Grapendaal viert deze maand haar 5-jarig jubileum. Ze begon in haar woonplaats Woerden, maar de locaties breidden zich in enorm tempo uit. “Elke week brengen we zo’n 350 vrouwen in beweging: ik heb inmiddels 13 trainers. Ook leuk: de leden pendelen volop tussen de locaties; je kunt per keer reserveren op welke plek je wilt sporten.” Ook de deelneemsters aan de kick-off komen niet alleen uit Alphen. Saskia Spruit, Veronique Moons en Monica Scheer wonen in Bodegraven, maar gaan regelmatig in andere plaatsen trainen. “We gaan ook naar Boskoop of Reeuwijk. Deze plek bij de Zegerplas vinden we ook weer superleuk.”

Lineke Grapendaal, ze heeft zelf twee zoontjes, werkte vroeger in de media en had een passie voor sport. “Ruim vijf jaar geleden kwam ik in contact met Mom in Balance, een franchiseformule. Ik vond het meteen geweldig.” Ze legt uit dat de workouts zijn samengesteld in overleg met gynaecologen en bekkenbodemtherapeuten. De trainers zijn gecertificeerd en speciaal opgeleid. “Mom in Balance is door het Kenniscentrum Sport & Bewegen uitgeroepen tot ‘erkende interventie’. Dat vind ik heel goed, toch een soort kwaliteitskeurmerk.”

Intussen staan Manon Schutter en Leonie Wattimena, allebei uit Alphen, enthousiast te sporten. Manon doet de mpower workout en is aan het squatten. “Ik ben weer terug na mijn tweede bevalling. Zelf heb ik ook wel wat geoefend, maar ik ga nu lekker weer hier trainen.” Leonie, bij ‘back in shape’ oefent met de dynaband. “Ik doe dit twee keer per week, superfijn dat het nu ook op zaterdag is.”

Goed om te bewegen tijdens zwangerschap en na bevalling

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden