<p>De larve van het lieveheersbeestje eet ongeveer 100 bladluizen per dag. Foto: Margareth van der Horst</p>

De larve van het lieveheersbeestje eet ongeveer 100 bladluizen per dag. Foto: Margareth van der Horst

Lezing over ziektes in de tuin door Van der Horst

  Nieuwsflits

De Boskoopse onderzoeker en trainer Gewasbescherming Margareth van der Horst verzorgt maandag om 19.30 uur de maandelijkse lezing bij de OntwerpAcademie. Zij vertelt over de meest voorkomende ziekten en plagen in tuinen en hoe je die kunt voorkomen en beheersen. Een actuele, interessante en praktische avond voor iedereen met liefde en zorg voor de tuin: van professionals in de groensector tot tuineigenaren.

Hazerswoude-Dorp- Margareth van der Horst studeerde aan de Hogere Tuinbouwschool in Agen, Zuid-Frankrijk, het land waar zij opgroeide. Ruim dertig jaar woont en werkt zij inmiddels in Boskoop waar zij onder meer hoveniers adviseert over bodem en plantgezondheid. “De basis van een gezonde en duurzame tuin is onder andere afhankelijk van een goede voorbereiding, een gezonde bodem en een juiste keuze van planten. De lezing is vooral praktisch: hoe ontstaan problemen, hoe los je ze op en hoe kun je ze voortaan voorkomen.”

Podium Boskoop is op de locatie van de OntwerpAcademie, Belgiëlaan 1A5, Hazerswoude-Dorp. Met voldoende afstand voor alle aanwezigen is er plaats voor 20 bezoekers. De kosten bedragen 10 euro. Kijk voor aanmelden en meer informatie op www.ontwerpacademie.nl/agenda.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden