<p>De band Little Stef, met zangeres Stephanie (Steffie) van Bunningen, doet mee aan de jubileumeditie van Vrienden van Flora LIVE. FOTO: Dufais</p>

De band Little Stef, met zangeres Stephanie (Steffie) van Bunningen, doet mee aan de jubileumeditie van Vrienden van Flora LIVE. FOTO: Dufais

Dufais dolblij: muziekfeest gaat dóór!

  Nieuwsflits

Het was enorm spannend, maar nu is er uitsluitsel. Het driedaagse muziekfeest Vrienden van Flora LIVE, van 16 t/m 18 oktober, mag doorgaan. Horecafamilie Dufais uit Boskoop heeft een speciale ontheffing gekregen van de Veiligheidsregio Hollands Midden. Het plan voor de dinnershow, met gasten aan vaste tafels, is voldoende coronaproof bevonden. Edwin Dufais reageert verheugd: “We zijn hier enorm blij mee.”

– Het muziekevenement viert het 10-jarig jubileum en dat wil de organisatie niet zomaar voorbij laten gaan. Al ziet het feest er anders uit dan andere jaren. Dansen bij het podium is er niet bij en hangen aan de bar ook niet. Wel chillen met een drankje en dineren met je eigen gezelschap aan tafel.

“We houden nu een dinnershow”, vertelt Dufais, “Mensen kopen een tafel en krijgen daar een muzikaal programma bij inclusief diner of proeverij. Er is keuze uit een avondprogramma op vrijdag en zaterdag en een late matinee op zondag. Elke dag zijn er vier andere bands.”

Gezien het muzikale diner gaat het volume wat omlaag: er wordt er vaker akoestisch gespeeld. Al hoeft niemand bang te zijn om in slaap te vallen, zo belooft medeorganisator Marit Neeleman: “De band The Naked Truth zal op vrijdag rocken met een eerbetoon aan The Golden Earring. Dat wordt echt een supergave show. Het is een project van Roland Brons uit Alphen. Hij deed al eens eerder mee met Join The Wolf Pack en heeft nu The Naked Truth opgezet.” Marit weet veel te vertellen over de bands en de artiesten, zoals Little Stef met zangeres Steffie. “Die was er ook al bij tijdens de eerste Vrienden van Flora LIVE. Ze heeft beloofd er een feestje van te maken.” Sommige bands en bandleden zijn in de afgelopen tien jaar doorontwikkeld, vertelt de organisator. “Zoals de band Untaped, die zaterdagavond optreedt. Een Zwammerdamse band die voor een groot deel bestaat uit oud-leden van de band Plakband. Nu weer verfrist en vernieuwd dus.” Ook allerlei familiebetrekkingen en liefdesrelaties op het podium, onthult Neeleman. “Tim Hoogervorst van Bende van Eliënde en Michael Hoogervorst van Sun ’n Moon zijn broers. Allebei treden ze met hun eigen band op vrijdagavond. En we hebben nog twee broers: Johnny Verger, oftewel Hans Koster, en Wim Koster. Zij zijn zondag te zien, Hans als Johnny Verger & band en Wim met de 7 Road Blues Band.” En de romantiek? Dat blijkt het Boskoopse duo Refined op de vrijdag: “Zangeres Carmen Olierook en gitarist Sjoerd van Steijn zijn een setje. Ze zouden dit jaar trouwen, maar corona gooide roet in het eten, de bruiloft is uitgesteld. Maar op het podium is het een en al romance, golden oldies en guilty pleasures.”

Uiteraard speelt eten en drinken ook een grote rol, in combinatie met de muziek. “Onze chefkok haalt zijn inspiratie voor zowel het diner als de borrelproeverij uit Zuid-Amerika: tortilla’s, empanadas en pina colada passen perfect bij nummers als ‘The girl from Ipanema’ en ‘La Isla Bonita.”

Info: www.floraboskoop.nl

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden