<p>In de oude raadzaal overhandigt wethouder Erik van Zuylen symbolisch PJ&#39;s kunst en cultuurprijs aan Hans Ramp (re). Dit onder toeziend oog van Frank Vergeer (li). FOTO: Morvenna Goudkade</p>

In de oude raadzaal overhandigt wethouder Erik van Zuylen symbolisch PJ's kunst en cultuurprijs aan Hans Ramp (re). Dit onder toeziend oog van Frank Vergeer (li). FOTO: Morvenna Goudkade

Prijs Pietjan feestelijk uitgereikt

  Nieuwsflits

De jaarlijkse PJ’s kunst en cultuurprijs is zaterdag uitgereikt, vernoemd naar de kunstzinnige kweker Pietjan Vermeulen, oftewel PJ. De prijs was dit keer een muziekpodium voor autistische jongeren van leerwerkorganisatie Inizo.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – In Het raadHuis, net geopend als culturele hotspot van Boskoop, was het Muzikale Zaterdag. Perfecte planning, volgens de organisatoren van de prijsuitreiking, want PJ zelf was uiterst muzikaal. De feestelijke bijeenkomst wordt daarom omlijst door muziekoptredens. Kweker Bram Endeveld speelt piano en ook Berry Ravensberg is present. Hij brengt een ode aan zijn overleden vriend Pietjan, met een gitaarsolo op het balkon van het monumentale pand. In de voormalige raadzaal is een bont gezelschap aanwezig, van piepjonge muzikanten tot lokale politici en leden van maatschappelijke organisaties. Boskoper Frank Vergeer opent de bijeenkomst, namens Stichting San Jacinto. “Wij hebben de stichting opgericht om aan de wens van onze overleden vriend Pietjan te voldoen”, zegt de Boskoper. “Hij was zelf een groot liefhebber en beoefenaar van allerlei vormen van kunst. Toen hij ongeneeslijk ziek werd, heeft hij een deel van zijn nalatenschap bestemd voor kunst en cultuur in Boskoop. De naam San Jacinto is geïnspireerd door een favoriete song van Pietjan.”

De prijs is dit jaar toegekend aan een initiatief van Inizo. De organisatie heeft een leerwerkplek op een voormalige kwekerij in de Halve Raak in Boskoop. Daar is in een oude kas een muziekpodium gemaakt. Cultuurwethouder Erik van Zuylen reikt de prijs uit, door overhandiging van een symbolische theaterlamp aan directeur Hans Ramp van Inizo. “Dankzij PJ’s kunst en cultuurprijs is het podium mooi aangekleed en voorzien van een licht- en geluidsinstallatie”, laat Ramp weten. “Wij willen ons podium overigens graag delen met anderen.” Frank Vergeer doet een speciaal bedankje aan de jonge Boskoper Ben Klompen (22), die heeft bijgedragen aan het licht en geluid. “Ik ben net afgestudeerd in theatertechniek”, vertelt Ben. “Ik heb een plan gemaakt en een set samengesteld.”

Na de uitreiking is Stichting San Jacinto zelf aan de beurt. Bram Endeveld heeft met zijn Musica for Life-concerten geld ingezameld en ambassadrice Elisabeth Steenkamp biedt de stichting een cheque aan. “Dat hebben we nog niet meegemaakt. We zijn enorm verrast.”

Dankzij prijs is podium nu voorzien van licht en geluid

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden