<p>De startpunt van de marathon van Londen in het Bentwoud. Foto: Wytse Kersseboom&nbsp;</p>

De startpunt van de marathon van Londen in het Bentwoud. Foto: Wytse Kersseboom 

Ellen rent Londense marathon in het Bentwoud

  Nieuwsflits

Het plan van Ellen van Dilst was om op 4 oktober in Londen op grootse wijze de marathon te lopen: ruim 42 kilometer lang een loopfeestje met velen. Maar Londen zei tegen haar: “blijf deze keer liever thuis en loop je marathon in je eigen omgeving.” En waar kan je in deze omgeving het beste een marathon lopen? In het Bentwoud, besloot ze.

Boskoop- Nieuwe omstandigheden vragen om nieuwe plannen. Ellen gaat daarom de marathon van Londen lopen, maar niet in Londen maar in het Bentwoud. Geen loopfeestje met velen, maar zeven rondjes draaien in haar eentje. “Een eenpersoons-feestje”, zo noemt ze het.

Ellen start rond 10:00 u vanaf de parkeerplaats Bentwoud-Noord. Bij het bankje aan de Achterofseweg zet ze een tas met eten en drinken. Het is fijn als u die laat staan, want 42 kilometer is best lang en dan lust je onderweg wel wat water of een banaantje. Geen zorgen: alles wordt na afloop opgeruimd, zodat de omgeving schoon blijft.

Bent u dan in het Bentwoud, zwaai dan even naar haar. Of beter nog: loop een rondje (of meer) met haar mee. 

De marathon van Londen is een marathon die sinds 1981 jaarlijks wordt gehouden, meestal in april. Het is een van de belangrijkste ter wereld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden