<p>Het kan helpen om te praten met lotgenoten wanneer een dierbare is overleden. Foto ter illustratie door Lieke Beijen</p>

Het kan helpen om te praten met lotgenoten wanneer een dierbare is overleden. Foto ter illustratie door Lieke Beijen

(

Foto: Lieke Beijen

)

Gesprekskring 'omgaan met verlies' begint

  Nieuwsflits

In Boskoop begint op maandag 12 oktober weer een gesprekskring 'Omgaan met verlies', voor mannen en vrouwen. De gesprekskring wordt geleid door een ervaringsdeskundige en een wijkcoach van Tomindebuurt. Het betreft een bijeenkomst voor mensen die hun partner aan de dood hebben verloren.

Boskoop- De gesprekskring komt elke veertien dagen bij elkaar op de Valkenburgerlaan 3 en de bijeenkomsten beginnen om 14.00 uur. De duur van de bijeenkomsten is twee uur, onderbroken door een pauze met een kopje koffie of thee. Er zijn geen kosten aan verbonden. De lotgenoten ontmoeten elkaar vijf keer, op 12 en 26 oktober, 9 en 23 november en 7 december. Aanmelden en/of informatie t/m vrijdag 9 oktober via telefoonnummers: 0172-216420 of 06-10091694.

Een dierbare die overlijdt, laat vaak een grote leegte na, of iemand nu plotseling of na een lang ziekbed overlijdt. Volgens de organisatie is gebleken dat praten met lotgenoten een belangrijk onderdeel vormt bij het omgaan met het verlies van een dierbare. Het kan troostend en een opluchting zijn, te ervaren dat anderen dezelfde gevoelens hebben.

https://tomindebuurt.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden