<p>Fleurige dames deelden flyers uit over Het raadHuis, de nieuwe maatschappelijke en culturele hotspot van Boskoop. FOTO: Morvenna Goudkade</p>

Fleurige dames deelden flyers uit over Het raadHuis, de nieuwe maatschappelijke en culturele hotspot van Boskoop. FOTO: Morvenna Goudkade

Iedereen welkom in Het raadHuis

  Nieuwsflits

Fleurige dames deelden zaterdag flyers uit, om het publiek uit te nodigen snel een kijkje te komen nemen. Het oude gemeentehuis in Boskoop is feestelijk heropend en nu dagelijks te bezoeken als Het raadHuis.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Inmiddels zijn veel mensen al even langs geweest bij het gerestaureerde rijksmonument. Door een bezoekje aan de bieb bijvoorbeeld, want Bibliotheek Rijn en Venen is hoofdhuurder van Het raadHuis. Na jaren van leegstand en een maandenlange verbouwing en restauratie, is het voormalige gemeentehuis klaar voor een nieuwe toekomst als maatschappelijke en culturele hotspot.

Zaterdag was de feestelijke aftrap met genodigden, speeches en het voltallige college van burgemeester en wethouders. De Schone van Boskoop, oftewel kwekersdochter Fie Groenendijk (17), mocht het lint van de nieuwe publieksingang doorknippen. Daarbij brachten muzikale kwekers Erik Spek en Bram Endeveld het Boskoops Volkslied ten gehore.

Wethouder Gerard van As (vastgoed) blikte terug op het feit dat het oude gemeentehuis in 2013 bijna was verkocht voor dure zorgappartementen. “Maar gelukkig is dat toch niet doorgegaan. Het heeft even geduurd, maar nu is het gebouw helemaal in oude luister hersteld en beschikbaar voor de Boskoopse samenleving”, aldus de wethouder.

Tineke Verbakel bood namens Stichting Open Monumentendag Alphen aan den Rijn tekstbordjes aan voor het gerestaureerde pand, dat dateert uit 1929. Hester van Beek, directeur van Bibliotheek Rijn en Venen, gaf vervolgens een rondleiding, samen met vestigingsleider Ilse Spoorendonk uit Boskoop. Ilse had een enthousiast verhaal: “We hebben een maakplaats voor muziek-lessen, een torteltuin voor kinderen, een historische boekencollectie van Boskoop en een gezellige koffiehoek, genaamd het Koffieloket, omdat daar vroeger het burgerloket was.” Het is nog maar het begin, want de bedoeling is dat Het raadHuis gaat bruisen als plek voor activiteiten en ontmoetingen. In het pand is ook huisvesting voor Junis Kinderopvang en TOM in de buurt. Nieuw is Het Lokaal, waar Boskopers terecht kunnen voor jeugdhulp, wonen, ondersteuning en welzijn. Ook het Serviceplein van de gemeente is aanwezig. Een politiepost komt er niet, maar inwoners kunnen er wel afspreken met de wijkagenten. En bruidsparen opgelet: de imposante trouwzaal is ook weer beschikbaar.

Het Koffieloket is genoemd naar het vroegere burgerloket

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden