<p>Roos Houtman in duel met speelster Steeds Hooger VR1. Foto</p>

Roos Houtman in duel met speelster Steeds Hooger VR1. Foto

(Foto: )

Opnieuw dikke winst voor Floreant Vrouwen: 4-0

  Nieuwsflits

Floreant VR1 heeft zondag haar tweede bekerwedstrijd tegen Steeds Hooger VR1 gewonnen met 4-0. Steeds Hooger is vorig jaar van de 5de klasse naar de 3de klasse gegaan. De aftrap werd genomen om 13:15 uur op Floreant terrein.

Boskoop- De aftrap werd genomen door Steeds Hooger. Floreant zat er kort op en kwam al snel tot kansen. Zo kon Hanna van Nimwegen een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Steeds Hooger komen. Helaas gingen deze schoten op de keepster af en kon er nog niet gescoord worden. Kayleigh Klos en Naomi Seegers kregen ook kansen. Steeds Hooger had een snelle spits voorin staan die op doel kon schieten, maar Ine Ernst redde. In de 30ste minuut was het Hanna van Nimwegen die doorliep op de keepster, hierdoor stuitte de bal terug richting het doel en ketste via de paal weer in Hanna van Nimwegen haar voeten die de bal voor het intikken had 0-1.

Uit de vele gevaarlijke corners die Floreant kreeg, werder nog geen benut. In de 36ste minuut gaf Kayleigh Klos vanaf de rechtsvoor een voorzet en raakte in de kluts voor het doel. Marjolein van Beem was alert en schoot de bal in de rechterhoek 2-0. Steeds Hooger werd goed achterin vastgezet door de verdediging. Voor de rust viel er nog een doelpunt opnieuw gescoord door Marjolein van Beem. Een afstandsschot in de rechterkruising zorgde voor een 3-0 voorsprong.

De tweede helft begon Floreant met dezelfde opstelling. Floreant liet Steeds Hooger meer tot voetballen komen waardoor Ine Ernst een aantal knappe reddingen moest verrichten. Floreant creëerde minder kansen. Wel werd er in de 54e minuut gescoord door een voorzet van Hanna van Nimwegen richting Rosalie Baerwaldt die voor haar vrouwtje kwam en de bal in het doel kopte. Nieuwe versterking werd ingezet bij Floreant, zo werd Hanna van Nimwegen gewisseld voor Amber van Drunen en Nienke Zirkzee voor Pascalle van Leeuwen. Het spel liep wat moeizaam voor Floreant. Er werd meer verdedigd dan aangevallen. In de 60ste minuut nog twee wissels, Naomi eruit voor Roos Houtman en Samar Vonk eruit voor Isis Kerger. De wedstrijd werd verder uitgespeeld door Floreant tot het eindsignaal. Eindstand 4-0.

Volgende week speelt Floreant de 3e bekerwedstrijd tegen WVC VR1 op Floreant terrein om 13:15 uur.

Noot redactie: dit verslag is geleverd door Marjolein van Beem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden