<p>Wethouder Han de Jager (rechts) is aanwezig bij het feestlijke open huis van Boerderij D&eacute; Buitenlans. Foto: Eveline J. Verhoeve</p>

Wethouder Han de Jager (rechts) is aanwezig bij het feestlijke open huis van Boerderij Dé Buitenlans. Foto: Eveline J. Verhoeve

Gemiva viert nieuwe werkplek Boerderij

  Nieuwsflits

Negen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking hebben sinds begin september een nieuwe werkplek bij Boerderij Dé Buitenlans in Hazerswoude-Dorp. Dat vieren zij met hun begeleiders van de Gemiva-SVG Groep op zaterdag 26 september 2020. Tijdens deze feestelijke opening zijn genodigden tussen 14.00 tot 17.00 uur welkom om de werkplek te bekijken.

Hazerswoude-Dorp – Boerderij Dé Buitenkans is onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Op de boerderij werken mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij verrichten werkzaamheden op en rond het erf, zijn actief met houtbewerking (vervaardigen van klein meubilair), verzorgen de dieren (konijnen, paarden, cavia’s, schapen) en werken in de moestuin.

De cliënten krijgen bij hun werk ondersteuning van een team vaste begeleiders.

Voordat de cliënten van Gemiva aan het werk konden bij Boerderij Dé Buitenkans is er flink verbouwd. Het resultaat mag er zijn: een bijzondere werkplek op een mooie locatie. Op zaterdag 26 september is er, van 14.00 tot 17.00 uur, een feestelijk open huis, met om 14.00 uur een officiële opening door wethouder Han de Jager.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden