<p>De koppelviswedstrijd in Benthuizen was een succes. De winnaars zijn Bart en Bram. Foto: ECB</p>

De koppelviswedstrijd in Benthuizen was een succes. De winnaars zijn Bart en Bram. Foto: ECB

(Foto: )

Koppelviswedstrijd Benthuizen succes

  Nieuwsflits

De jaarlijkse “koppel viswedstrijd” had afgelopen zaterdag plaats in Benthuizen. Het was het eerste evenement van de Stichting Evenementen Commissie Benthuizen (ECB) sinds maart dit jaar.

Benthuizen- Ondanks het feit dat de wedstrijd pas twee weken van te voren was aangekondigd, deden er twaalf koppels mee. Geheel volgens de nu geldende regels, waren er visvakken gemaakt voor de deelnemers op ruim 1,5 meter van elkaar. Ieder koppel kreeg een visvak toegewezen. Het publiek kon van een gepaste afstand, achter afzetlinten, de wedstrijd volgen.

Exact om 11 uur gaf John Jespers het startsein en werden de hengels uitgegooid. Al gauw werd de eerst vis binnen gehengeld door vader en zoon Sytse en Pieter en aan de jury getoond. In totaal werden er door de verschillende deelnemers vijftien vissen gevangen. De vissen die gevangen waren, werden gelijk geteld en teruggezet in het water. Dit om onnodig dierenleed te voorkomen. Het was volgens de organisatie een vrolijke drukte bij de witte ophaalbrug bij De Dijk. Om exact 13.00 uur is de wedstrijd geëindigd en het aantal geregistreerde vissen geteld. Het winnende viskoppel Bart en Bram heeft vier vissen gevangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden