De broers Richard en Mark Reas. Foto: Gerard van Warmerdam.
De broers Richard en Mark Reas. Foto: Gerard van Warmerdam. (Foto: www.vWarmerdam.nl)

Slagers met eigen You Tube kanaal

  Nieuwsflits

De mannen van slagerij Reas geven altijd al advies aan hun klanten over hoe je een stuk vlees op de juiste manier moeten worden bereid. Maar naast mondelinge toelichting of een recept op een A4-tje, hebben ze deze zomer barbecue-filmpjes op You Tube gezet. “We hebben al veel leuke reacties van klanten gekregen”, aldus Richard Reas.

Hélène Ouwerkerk

Zoetermeer/Boskoop - De broers Richard en Mark Reas en Dylan van Leeuwen van slagerij Reas in Rokkeveen zijn samen met hun neven Rick en Frank van de slagerij in Boskoop voor de camera gaan staan. “Het balletje was aan het rolletje gebracht door onze vriend Lex van 21 Productions.” De slagers selecteerden vervolgens een aantal stukken vlees die ze voor de camera op de barbecue gingen bereiden. Van pulled pork tot brisket en van picanha tot côte du boeuf. “Het was heel pittig”, vertelt Richard. “We hebben in één weekend tien filmpjes opgenomen en werkten met meerdere barbecues.” De mannen laten in de filmpjes zien hoe het betreffende stuk vlees moet worden bereid. “De brisket moest zelfs een hele nacht op de barbecue. Om een uur of twee gingen we naar bed, een paar uurtjes slapen en toen vol spanning kijken hoe het ervoor stond. En hij was fantastisch”, vertelt hij enthousiast.

Via een QR code die de klanten meekrijgen, komen ze terecht op het You Tube kanaal van de slagers. “Natuurlijk er zijn al allerlei koks en barbecue-masters die dergelijke filmpjes hebben gemaakt. We zijn ook niet uit op honderdduizenden volgers maar het is gewoon leuk om dit voor onze eigen klanten te doen”, vertelt hij. “Onze klanten vinden het erg leuk om te zien hoe we het doen.” Of Richard een gouden tip heeft voor de barbecue? “Eigenlijk is temperatuur het allerbelangrijkste”, zegt hij. “Dus niet iedere keer die kap opengooien want dan gaat de temperatuur weer omlaag.” De opnames van de barbecuegerechten zijn zo goed in de smaak gevallen, dat er nu al nieuwe plannen zijn. “We gaan vlees voor de kerst op het kanaal zetten. Een mooie beef Wellington maar ook rosbief, lam en natuurlijk wild zoals hert en eend.”

De films van de slagers zijn op You Tube te vinden op het kanaal Keurslagerij Reas Zoetermeer. Als je je abonneert op het kanaal krijg je een melding als er een nieuw filmpje online staat.

You Tube

“Het was pittig maar leuk om te doen”

Helene Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden