<p>Een feestelijke show met zes finalisten(duo&#39;s) vormde een hoogtepunt van de thuiseditie van het Vakantiespel. Foto: Esmeralda Wybrands<br><br></p>

Een feestelijke show met zes finalisten(duo's) vormde een hoogtepunt van de thuiseditie van het Vakantiespel. Foto: Esmeralda Wybrands

Zes talenten schitteren op podium

  Nieuwsflits

Een talentenshow in een echt theater, compleet met licht- en rookeffecten én een heuse jury. Zo’n 1500 deelnemertjes aan het Vakantiespel zagen afgelopen vrijdag de show live vanaf hun telefoon, tablet of laptop. En ook vele papa’s, mama’s, opa’s en oma’s keken en genoten mee. De talentenshow vormde samen met de lichtjesparade het hoogtepunt van het Alphense Vakantiespel. Dit jaar had die door de coronamaatregelen de vorm van een thuiseditie gekregen.

Esmeralda Wybrands

Alphen aan den Rijn - Zes finalisten staan klaar in Parkvilla om hun kunsten te tonen in Alphen’s Got Talent. Als eerste treedt Jentl (13) op. Aan de presentator vertelt ze dat ze sinds haar tiende zingt en sinds twee jaar ook gitaar speelt. Ze brengt een lied van zangeres Maan, dat overigens niet door de juryleden wordt herkend. Die juryleden zijn zanger Thomas Berge, YouTube-zangeres Daya Hendriks, wethouder Gert-Jan Schotanus, kinderburgemeester Elmehdi Sassa én een kinderjury met alle kinderen uit de kinderraad. “Het raakte mij, heel erg goed”, zegt Thomas Berge tegen Jentl. Daya Hendriks vindt het ook supergoed gedaan en vermoedt dat Jentl vast nerveus is. “Nee hoor”, grinnikt Jentl.

Daarna is het de beurt aan tweeling Minne en Juula (7). Zij dansen op het liedje Wildernis, in outfits met panterprint. “Dat is iets van Minne. Zij zoekt de kleding uit,” vertelt haar oma na de show. De meiden willen dansen zodra ze een liedje horen. “En dan een gouden beker winnen,” straalt Juula. Haar vader lacht: “Maar nu wilden ze niet precies hetzelfde dansen.” Ook de vriendinnen Sophie (10) en Charlie (9) hebben werk gemaakt van hun kleding. Volgens hun moeders Pascale en Daphne waren hun kamers ontploft van de kleding en make-up. En vaders Michael en Raymond zitten “al met natte ogen”, nog voordat de twee hebben gezongen. Arme vaders… Want nadat het duo het lied ‘Ooit zal ik gaan’ van Vaiana zingt, oordeelt jurylid Daya Hendriks dat de twee “misschien wel beter dan het origineel” hebben gezongen “met een perfecte uithaal aan het einde.”

Nog maar twee jaar zit Madelief (9) op turnen bij DOS, en nu al weet ze een act neer te zetten waarin ze al haar lenigheid toont. Handstand, overslag, het boogje, split en spagaat: Madelief geeft het allemaal moeiteloos weg. “De brug achterover is heel moeilijk, en als ik zie hoe soepel jij eruit kwam, fantastisch!,” vindt jurylid Schotanus. De jongste finalist aan Alphen’s Got Talent is July (7). Zij zingt het nummer Dance Monkey. “Heel erg knap wat je hebt gedaan”, zegt Thomas Berge. “Mijn zoontje Jack is ook zeven en gek op Dance Monkey, maar die durft niet op een podium hoor.” Skater Yannick (10) sluit de show af. Zijn zus heeft een filmpje gemonteerd waarin ze de moves en spectaculaire salto’s van haar broertje heeft geregistreerd. “Supertof, superkicken man dat je dat kunt”, vindt de kinderburgemeester. Na een kort juryoverleg volgt de uitslag: July en Jentl derde, Yannick tweede en Sophie en Charlie eerste. Een geslaagde show!

Kinderraad bedenkt geslaagde show Vakantiespel

Esmeralda Wybrands
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden