<p>Patrick Rijnbeek (50) is voorzitter van voetbalvereniging Floreant in Boskoop, de club viert het 75-jarig jubileum. FOTO: Morvenna Goudkade</p>

Patrick Rijnbeek (50) is voorzitter van voetbalvereniging Floreant in Boskoop, de club viert het 75-jarig jubileum. FOTO: Morvenna Goudkade

(Foto: )

'Voetbal gaat nog steeds om plezier'

  Nieuwsflits

Drukke tijden voor Patrick Rijnbeek (50). De Boskoper is voorzitter van voetbalvereniging Floreant, die 75 jaar bestaat. Afgelopen zaterdag was de feestelijke aftrap van het jubileumjaar. Ook is het voetbalseizoen weer geopend, is de bekercompetitie weer begonnen en probeert de club alle trainingen en wedstrijden coronaproof te laten verlopen. Wij gingen in gesprek.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Hij heeft een afbeelding van het nieuwe logo meegenomen: 75 jaar Floreant. Ter ere van het jubileum zal een jaar lang een speciaal jubileumlogo worden gebruikt. Het werd zaterdag onthuld en hangt nu op de gevel van het clubhuis. “Het was wel even spannend zaterdag, maar we hebben het tijdens de onthulling droog gehouden”, vertelt Patrick. “Net daarvoor hadden we nog flinke plensbuien.”

Zo’n honderd leden waren naar de feestelijke aftrap gekomen. Ondanks corona wil Floreant zoveel mogelijk de ‘clubmomenten’ blijven vieren. Voorzitter Patrick vindt dat belangrijk voor de saamhorigheid en het clubgevoel. “Als voetbalvereniging zijn we meer dan voetbal. We zijn een hechte club, het is goed om dingen te delen.” Floreant is anno 2020 een moderne club, maar tijdens de beginjaren waren de omstandigheden heel anders, weet hij. “Bij de voorlopers van onze club werd gevoetbald op boerenland. Dat gebeurde in De Tempel en aan het Noordeinde. Heel anders dan nu dus, al blijft voetbal in de kern hetzelfde. Het plezier dat mensen hebben als ze weer lekker ‘de wei’ in kunnen.”

In 2018 is hij voorzitter geworden van Floreant. “De club is momenteel mooi stabiel, echt een familieclub. We hebben veel vrijwilligers, veel bereidheid om mee te helpen. Iedereen is welkom en iedereen doet mee.” Patrick groeide zelf op met voetbal, toen woonde hij nog in Moordrecht en Waddinxveen. Tegenwoordig woont hij alweer jaren in Boskoop, met zijn gezin. “Ik was een sportief kind, echt een voetballer”, blikt hij terug. Grinnikend: “Op heel veel familiefoto’s sta ik met een bal in mijn hand.” Hij voetbalt lange tijd, maar moet stoppen vanwege knieblessures. “Dat was heel jammer, maar ook door mijn werk destijds, ik ben opgeleid als fysiotherapeut, wist ik heel goed dat doorgaan met voetbal niet verstandig was.” Na zijn werk als fysiotherapeut, stapte hij over naar de fitnessbranche. Patrick is directeur van brancheorganisatie NL Actief. “Sport is voor mij heel belangrijk, zowel in mijn werk als privé. Ik wil dat iedereen die wil sporten en bewegen, dit kan doen.” Hij heeft het naar zijn zin bij Floreant. “Het is een prachtige club. In mijn functie heb ik de mensen echt leren kennen.Veel mensen spreken me aan. En zo wil ik het ook.” Het jubileumjaar begint binnenkort met de grote clubactie. “Vanaf 9 september gaan onze jeugdleden loten verkopen. En daarmee geld inzamelen voor de club. Gedurende het jaar hebben we dan het oliebollentoernooi en andere gezellige evenementen. In juli volgend jaar willen we een feestweekend houden als afsluiting van ons lustrumjaar.”

Sport is voor mij heel belangrijk, zowel in mijn werk als privé

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden