<p>Het is misschien stil in de lokalen en zalen van Parkvilla. Maar dat wil niet zeggen, dat er niets gebeurt&nbsp;</p>

Het is misschien stil in de lokalen en zalen van Parkvilla. Maar dat wil niet zeggen, dat er niets gebeurt 

(Foto: Parkvilla)

Parkvilla kijkt vooruit met allerlei cursussen

  Cultuur

Het is misschien stil in de lokalen en zalen van Parkvilla. Maar dat wil niet zeggen, dat er niets gebeurt. Regelmatig hebben er opnames plaats voor online theatervoorstellingen of voor radio- en tv-programma’s. Binnenkort zijn er tal van nieuwe cursussen te verwachten, online maar ook live. Hoe ervaren cursisten de online mogelijkheden?

Alphen aan den Rijn- "De online cursussen lopen verrassend goed. Vooral online dans is populair en ook de filmlezingen worden steeds drukker bezocht", vertelt Maaike van Zetten, coördinator cursussen bij Parkvilla. "Over het algemeen zijn cursisten blij dat ze iets kunnen doen, maar snakken ze -net als wij- naar het moment dat ze weer ‘echt’ fysiek aan de slag kunnen. Het zomerprogramma en cursusprogramma 2021-2022 komen binnenkort online. Wij kijken graag vooruit! Verder komen er snuffelcursussen voor alle leeftijden."

In mei en juni beginnen de volgende cursussen: Kop op! Tip tegen de coronadip, waarbij gezamenlijk wordt gekeken naar hoe we, in deze roerige coronatijden, het beste uit het leven kunnen blijven halen. Deze online cursus bestaat uit drie maandagavonden en begint op 10 mei.

Verder is er een aantal korte en langere danscursussen: Dans 3-daagse (6-10 jaar), Proefcursus Peuterdans 2,5+ jaar, Proefcursus Kleuterdans/Pre Ballet 4+ jaar. Deze cursussen worden buiten op het Parkvilla terras gegeven.

Eind mei beginnen fotowandelingen op donderdagavond en op zaterdagochtend onder, volgens Parkvilla, bezielende leiding van Jan van Rijn. Cursisten worden waar nodig technisch ondersteund en worden gewezen op mogelijkheden waar ze misschien niet bij stil had gestaan. Tot slot is er vanaf 7 juni op vier maandagenavonden de filmcursus Europese Cinema. In de VS denkt men dat Europese films vooral ‘moeilijk’ zijn of ‘kunstzinnig’. Is dat zo? Tijdens deze filmcursus zal filmexpert Rudi De Boer aan de hand van verschillende fragmenten per avond een Europees filmland onder de loep nemen.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van de culturele instelling:

www.parkvilla.nl

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden