Sara Verhoeff is campinghoudster in Hazerswoude, waar ze is opgegroeid, maar woonde ook in Spanje. FOTO: Morvenna Goudkade
Sara Verhoeff is campinghoudster in Hazerswoude, waar ze is opgegroeid, maar woonde ook in Spanje. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: )

'Mijn vrijheid bewaren is belangrijk'

Tuin van Epicurus is geïnspireerd door filosoof

Morvenna Goudkade

Ze woonde jaren in Spanje, houdt van reizen en vooral van vrijheid. Maar nu is Sara Verhoeff (27) terug in Hazerswoude-Dorp, de plek waar ze is opgegroeid. Sinds april runt ze Tuin van Epicurus, een hippe natuurcamping met bed & breakfast, midden tussen de kwekerijen.

HAZERSWOUDE-DORP - Sara bedacht het concept samen met goede vriend, kweker Frank (spreek uit: Frenk) van Tol. “Hij wilde meer reuring op de kwekerij, mensen van de natuur laten genieten. Omdat ik in Spanje ook in het toerisme heb gewerkt, leek het mij geweldig om het samen met hem op te zetten. Daarbij stelt Frank zijn locatie beschikbaar en ben ik er voor de gasten.”

De naam, Tuin van Epicurus, is geïnspireerd door de gelijknamige Griekse filosoof en natuurliefhebber. “We willen dat dit een plek wordt waar van alles mogelijk is. Je kunt hier verblijven, varen, genieten van onze vuurplaats en onze kas. Ik zie ook mogelijkheden voor kunst, cultuur en sport. Ik had al een yoga retreat gepland, maar die kon vanwege corona niet doorgaan.”

Haar nieuwe leven als campinghoudster bevalt haar heel goed, al had Sara niet kunnen bedenken dat ze terug naar Nederland zou komen. “Het is niet voorgoed, hoor. Als het seizoen afgelopen is, ga ik weer naar het buitenland. De combinatie vind ik ideaal. Het is fijn om hier een prachtige plek te creëren, samen met Frank. En het is ook fijn om een gedeelte van het jaar te kunnen reizen."

Sara groeide op in Hazerswoude-Dorp en studeerde interieurdesign. “Ik wilde graag de wereld zien, andere culturen ontdekken. Toen ben ik een maand op taalcursus naar Valencia geweest. Het leven daar vond ik zo geweldig dat ik heb besloten om voor een langer verblijf te gaan. Uiteindelijk heb ik twee jaar in Valencia gewoond en gewerkt en drie jaar in San Sebastián. Eerste werkte ik als au pair en later in de horeca en toerisme.”

Wat ze zo leuk vindt aan haar werk? “Gastvrijheid bieden, mensen ontvangen, hen welkom laten voelen, dat doe ik heel graag. En concepten bedenken, mooie dingen laten ontstaan. Hier bij onze Tuin van Epicurus kan ik me echt ontplooien: doelen stellen, zelfstandig zijn, mijn creativiteit en talenten gebruiken. Maar ook mijn vrijheid bewaren.” Die vrijheid is enorm belangrijk, zegt Sara. “Wat mij heel veel rust geeft, is dat ik niet weet wat de toekomst brengen zal. Ik word nerveus van vastigheid.”

Inmiddels loopt de camping al goed. “We hebben nu acht kampeerplekken, naast de bed & breakfast. We kunnen nog groeien tot 15 plekken. Wie hier komen? Belgen, Duitsers, Fransen en Nederlanders. Soms ook uit de buurt: Den Haag, Rotterdam.” Het concept wordt op ‘organische’ manier uitgebouwd, vertelt ze: er komt steeds iets bij. “De kas is beschikbaar voor de gasten, om lekker te zitten, te schuilen of te koken. Zelf ben ik er planten en groente aan het kweken. Sinds kort hebben we ook kippen, voor lekkere verse eitjes.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden