Foto:

Kinderraad verzint Alphens got Talent voor een leuke zomer

De huidige kinderraad zal nog ongeveer een jaar actief zijn dankzij de verlenging. Concreet betekent het dat de tweede kinderraad en kinderburgemeester na de zomervakantie 2021 het stokje overnemen.

Nieuwe kinderraad

"Er zijn superveel goede plannen bedacht"

Redactie

Een bingo voor senioren, een speciale buitensportactie in de natuur en Alphens got Talent. Zo wil de kinderraad van Alphen aan den Rijn ervoor zorgen dat de zomer van 2020 niet saai wordt.

Alphen aan den Rijn - Deze zomer vervallen door de Corona-maatregelen vele leuke events voor jong en oud.

Op woensdagmiddag 17 juni was de vergadering van de kinderraad van Alphen aan den Rijn. Onder voorzitterschap van kinderburgemeester Elmehdi en burgemeester Spies kwam de raad met 23 kinderen en 5 kinderwethouders voor de tweede keer bijeen. Omdat de corona-maatregelen voor kinderen onder de 12 jaar soepeler zijn, had burgemeester Spies eenmalig toestemming gegeven om toch fysiek samen te komen. Het werd een speciale bijeenkomst met als hoofdonderwerp: een leuke zomer. In amper een half uur tijd produceerde de groep bijna 25 creatieve en uiteenlopende plannen voor een leuke zomer. De hoofdthema’s waren Sport & Buitenspelen, Binnenspelen en Natuur & Tuin. Van het graven van een extra meer voor strandrecreatie tot een app met leuke spelletjes. Van Alphens got Talent tot een seniorenbingo.

Met hulp van Burgemeester Spies en wethouder Schotanus moest in een half uur een keuze worden gemaakt. Al meteen bleek dat het idee ‘Alphens got Talent’ op steun van nagenoeg de hele groep kon rekenen. Daarna zijn er nog twee andere acties bedacht: een bingo voor senioren en een speciale buitensportactie in de natuur. Elke actie heeft een eigen werkgroepje van kinderraadsleden die mee willen helpen. De kinderraadsleden hadden bovendien veel ideeën en vragen over de uitvoering van de plannen en willen graag helpen om ze werkelijkheid te maken. De gemeente gaat de komende weken met diverse Alphense organisaties de kinderen helpen om deze plannen uit te voeren.

Kinderburgemeester Elmehdi: “Ik vond het een hele leuke bijeenkomst en er zijn superveel goede plannen bedacht. Ik ga zelf meehelpen bij het verzinnen van een actie om buiten te sporten.”

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft besloten om de zittingstermijn van de kinderraad, de kinderburgemeester en de kinderwethouders met een half jaar te verlengen, omdat zij elkaar weinig hebben gezien door de coronamaatregelen. Nu krijgen ze meer tijd om hun plannen uit te voeren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden