Kledinginzameling SOEB

Nadat de inzameling enkele maanden heeft stilgelegen i.v.m. de corona-tijd, is het weer mogelijk spullen in te leveren bij Stichting Oost-Europa-Boskoop (SOEB). Aanstaande zaterdag, 27 juni kunt u weer kleding, beddengoed etc. inleveren achter de Zijdekerk (Zijde 11 in Boskoop). De auto staat daar van 9:00 uur tot 12:30 uur.
Op maandag 29 juni is de opslagruimte (de oude gymzaal aan de Von Sieboldstraat in Boskoop) beperkt open tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt de spullen - schoon en heel - in gesloten plastic zakken of in dozen aanleveren.

Wat ontvangt de stichting graag?
Schone en hele kleding, lakens, slopen, dekens, handdoeken, theedoeken, gordijnen etc. zijn heel welkom. Ook kleine meubelen, bedden en matrassen en speelgoed kan men goed gebruiken. Daarnaast is men voor het project “Thuisverpleging” met medische en verpleegkundige artikelen, zoals overgebleven incontinentie- en verbandmaterialen, looprekken, po- en douchestoelen etc.

Waar gaat de kleding naar toe?

Met de kledingzameling kan SOEB de kerken in Osorhei steunen, een dorp in Roemenië. Zij houden verkopingen. Met de opbrengst worden arme gezinnen en bejaarden geholpen.

Een ander gedeelte van de kleding en alle meubels en huisraad gaat naar Caritas, de partnerorganisatie in Roemenië. Zij exploiteren een kringloopwinkel in de stad Oradea die in een grote behoefte voorziet. Met de opbrengst worden onder andere vier verpleeg- en verzorgingshuizen gerund. Ook voedselprojecten worden gesteund.

www.s-o-e-b.nl

info@s-o-e-b.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden