Steunfonds voor 9 organisaties

Dorpshuis De Tas, De Boskoopse Tennisvereniging en Stichting Open Kwekerijdag Greenport Boskoop krijgen een voorlopige subsidie vanuit het Steunfonds. Zij ontvangen in totaal een bedrag van 35.812,44 euro. In heel de gemeente Alphen gaat het om 9 organisaties en een bedrag van 485.755 euro.

Regio - Dorpshuis De Tas uit Benthuizen heeft 12.500 euro toegewezen gekregen. De tennisclub krijgt 12.800 euro, terwijl ze om 19.000 euro hadden gevraagd. Dit omdat de aanvraag ook de maanden juli en september besloeg. Stichting Open Kwekerijdag Greenport Boskoop ontvangt verder 4312,44 euro en Stichting De Hazelaar €10.000,-.

Het fonds heeft nog ongeveer 2 miljoen euro beschikbaar voor 15 aanvragen. Er zijn nog aanvragen van onder meer Dorpshuis de Juffrouw uit Hazerswoude-Dorp en Stichting Rondvaarten en promotie Boskoop. Het college heeft verder besloten niet-commerciële partijen in gemeentelijke panden tot eind augustus 2020 huuruitstel te verlenen.

Het steunfonds is opgericht om lokale sociaal maatschappelijke organisaties te helpen om continuïteits- of acute liquiditeitsproblemen op te lossen die zij zelf niet kunnen opvangen. De gemeentelijke kosten bedragen 7,5 miljoen euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden