Koninklijke onderscheiding voor de heer Zandbergen

Piet Zandbergen heeft zaterdag 13 juni 2020 uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke onderscheiding (lintje) ontvangen. Zandbergen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de versierselen bij hem thuis in Hazerswoude-Dorp overhandigd.

Nadat de decorandus in 1994 stopte met werken, begon hij in 1995 als vrijwilliger voor de Voetbal- en Atletiekvereniging Hazerswoudse Boys. Daar was hij bijna dagelijks aanwezig om samen met andere vrijwilligers de vereniging te onderhouden. Zo maaide Zandbergen het gras, repareerde de doelnetten en alle andere voorkomende werkzaamheden, maar ook draaide hij bardiensten.

In de periode van 1954 tot mei 2018 was hij lid van de FNV, de huidige afdeling Bouw en Wonen, voormalig Bouw- en Houtbond FNV. Al voor 2001 was hij actief voor de woonafdeling Zoeterwoude en vanaf 2001 voor de districtafdeling Leiden e.o. In deze functies beantwoorde hij vragen van leden, maakte hij leden wegwijs binnen de vakbond, en bediende hij hen met activiteiten. 

Van 2001 tot december 2017 was hij lid van de Busploeg. Deze busploeg ging met een bus bouwplaatsen af om mensen te voorzien van informatie, maar ook om mensen op te roepen tot actievoeren. Van april 2004 tot december 2013 was Zandbergen actiekaderlid: hij nam deel aan acties om werknemers te motiveren ook mee actie te voeren.

Behalve zijn bovenstaande vrijwilligersactiviteiten was hij ook bloeddonor bij Sanquin.

Oproep
Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen? Op de website van de Kanselarij der Nederlandse Orden kunt u een voorstelformulier downloaden en ook digitaal invullen en indienen. Voordrachten voor de jaarlijkse lintjesregen dienen vóór 1 juli van ieder jaar ingediend te worden. Aanvragen kunnen het hele jaar door ingediend worden. Voor tussentijdse uitreikingen geldt een indieningstermijn van zes maanden. Het is aan te raden om vooraf contact op te nemen met het bestuurssecretariaat. Zij kunnen u de procedure uitleggen en beoordelen of uw aanvraag een kans van slagen heeft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden