Rooms-katholieke kerken openen de deuren

In de kerken van parochie Sint Jan de Doper wordt sinds maandag 1 juni wordt weer Eucharistie gevierd. Er zijn nog allerlei beperkende maatregelen, zoals verplichte aanmelding, geen uitreiking van de communie, maximaal 30 mensen tot 1 juli, niet meezingen, geen handdruk bij de vredeswens en anderhalve meter uit elkaar zitten.

Boskoop- Ondanks dat geeft het samenkomen volgens de parochie toch een gevoel van blijdschap. Voor katholieken is het vieren van de sacramenten, zoals de Eucharistie, onmisbaar. De Eucharistie wordt ‘bron en hoogtepunt’ genoemd. Sacramenten als Doop en Vormsel zijn nog uitgesteld. De parochie kijkt ernaar uit dat deze binnenkort weer kunnen worden gevierd, ook al is dit met de nodige maatregelen. Uitvaarten vanuit de kerk zijn steeds mogelijk geweest. Informatie over de vieringen is te vinden op www.sintjandd.nl.

De H. Joannes de Doperkerk aan de A.P. van Neslaan heeft de weekendviering in de even weken op zaterdagavond 19.00 uur en in de oneven weken zondagochtend 09.00 uur. Wekelijks is op maandagavond 19.00 uur eveneens een viering. In het kader van de maatregelen is reserveren verplicht. Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 11.30 uur via 0172-212309.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden