Foto:

“Weet wat je wil en weet wat je kunt”

Tuinarchitectuur en Plantenkennis vormen de basis bij de OntwerpAcademie. Daarnaast ondersteunt zij beginnende ontwerpers met haar netwerk en platform bij het uitwisselen van kennis en ervaring. Nieuw in het aanbod is de cursus Start je eigen bedrijf. 

Hazerswoude-Dorp - Docent Pieter de Koning: “Naast het regelen en organiseren van praktische zaken bij de start van je eigen bedrijf, is het vooral van belang 'jezelf te kennen'. Wat is je doel, wat is je boodschap en wat past bij jou als persoon?” De cursus start donderdagavond 11 juni a.s. op de coronaproof leslocatie van de OntwerpAcademie in Hazerswoude-Dorp, midden in het Groene Hart.

Pieter de Koning ontwikkelde deze cursus speciaal voor de OntwerpAcademie. Met een achtergrond in de bedrijfseconomie en zijn ervaring als eigen ondernemer in de groensector weet hij als geen ander wat echt belangrijk is bij het starten van je eigen bedrijf. Hij kent de valkuilen én de schoonheid van het eigen ondernemerschap.

“Als houvast focussen veel starters zich op het ondernemers- en marketingplan – en natuurlijk moet dat goed in elkaar zitten, net als een gezonde portie realiteitszin. Waar wij tijdens deze cursus daarnaast veel aandacht aan besteden is het formuleren van je kernboodschap: wat kun je, wat is je doel en wat past bij jou? Werken met je hoofd, hart en handen. Als dat klopt maak je een gezonde start met bijvoorbeeld je eigen ontwerpbureau of als hovenier. Juist nu. Er is toenemende aandacht voor de groensector, biodiversiteit en duurzaamheid. Ik kijk uit naar de plannen en mogelijkheden van de starters waar ik mee aan de slag ga.”

Kijk voor meer aanbod op www.ontwerpacademie.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden