Kledinginzameling Stichting Oost-Europa Boskoop

De maatregelen, afgekondigd door de overheid op advies van het RIVM rondom het Corona-virus, zijn nog steeds niet zodanig dat de kledinginzameling van SOEB (Kledinginzameling Stichting Oost-Europa Boskoop) zaterdag 30 mei bij De Loods door kan gaan. Ook is de opslag aan de Von Sieboldstraat gesloten op de maandagmorgen.

Boskoop - De organisatie hoopt dat u de kleding en andere goederen wilt bewaren tot een later tijdstip om ze alsnog in te leveren. Dat wordt bijzonder op prijs gesteld!

In het kader van het thema ‘Omzien naar elkaar in Coronatijd' geeft de SOEB noodhulp in de vorm van voedselpakketten in Roemenië. Deze hulp is voor Caritas, de kerken in Osorhei en de protestantse organisatie Christian Endeavour in Oradea. Het betreft honderden mensen.

Net als in Nederland is in Roemenië de nood het hoogst bij mensen die al van een minimum inkomen moeten leven, maar nu of ontslagen zijn zonder uitkering, of naar huis gestuurd met 75% van hun salaris.

De levensmiddelen worden bij plaatselijke supermarkten gekocht en vrijwilligers maken pakketten en brengen deze rond. Er wordt ook plaatselijk geprobeerd voedsel te verzamelen ter aanvulling van de pakketten. Hoe langer de situatie zal bestaan, hoe nijpender het wordt. Met uw gift kunnen wij deze ondersteuning langduriger voortzetten. Het rekeningnummer van de SOEB is NL47 RABO 0309832632.

Voor meer informatie over de huidige situatie in Roemenië verwijst SOEB naar hun website https://www.s-o-e-b.nl. Daar vindt u ook een donatieknop, mocht u een bijdrage willen overmaken.

Mocht u contact willen hebben met iemand van het bestuur dan kunt u de gegevens vinden via de hierboven al genoemde website - https://www.s-o-e-b.nl/contact/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden