Rosarium

De eerste bloeiende roos in het Rosarium. Foto: Rosarium.
De eerste bloeiende roos in het Rosarium. Foto: Rosarium. (Foto: )

Ook tijdens de coronasituatie is het Rosarium nog steeds open en toegankelijk - en de moeite waard om een bezoek te brengen! Afgelopen voorjaar heeft er een grote renovatie om de rozenvakken plaatsgevonden en inmiddels verschijnt er nu iets heel moois. 

Boskoop - De ontwerpers van de Gemeente Alphen en vrijwilligers van het Rosarium hebben een schitterend ontwerp gemaakt en dit begint nu tot uiting te komen. Om de bestaande achtergebleven beplanting is er gebruik gemaakt van rododendrons, heesters en een variëteit van vaste planten en grassen. 

Na een best wel moeilijke start van droogte en nachtvorst en felle noordenwind, begint alles goed uit te lopen. Ook zijn er in het Rosarium verschillende vakken met nieuwe Select rozen geplant. Over deze rozen zal ook dit jaar een keuring plaatsvinden door vakmensen uit de rozenwereld. Nadat de vaststaande rozen zijn gesnoeid en inmiddels ook zijn bemest, schieten deze uit de grond. Ook het gras is inmiddels door een plaatselijk hovenier gemaaid en ziet er als een plaatje uit. 

Al met al zeer is het Rosarium de moeite waard om een bezoek te komen brengen: er staan verschillende bankjes op afstand van elkaar! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden