Kinderen genoten zichtbaar op hun skates. Foto: IJsclub Otweg
Kinderen genoten zichtbaar op hun skates. Foto: IJsclub Otweg (Foto: IJsclub Otweg)

Er wordt weer geskeelerd bij IJsclub Otweg

IJsclub Otweg was helemaal klaar voor de inline-skate training voor de jeugd die nu aan strenge regels is gebonden in de aanpak van het coronavirus en dat waren er nogal wat: Protocollen van Sportkoepel NOC*NSF, RIVM en de KNSB, maar ook de noodverordening van de gemeente.

Boskoop - De inline-skate training zelf liep op rolletjes. Kinderen konden worden afgeleverd en opgehaald via een heuse “drive-through”. Er werd geskeelerd in twee uur zowel door kinderen van de Boskoopse Ijsclub als kinderen van de Waddinxveense schaatsvereniging de Gouwe Streek. Het eerste uur was voor de kinderen van 6 t/m 12 jaar, waarbij de trainer 1,5 moest bewaren tot de kinderen. Voor de kinderen onderling geldt deze restrictie niet. Ondanks alle regels waren alle kinderen enthousiast en genoten zichtbaar op hun skates. Het tweede uur was voor de oudere jeugd van 13 t/m 18 jaar waarbij alle sporters de vereiste 1,5 meter afstand bewaarden. Rondom de gehele baan was namelijk om de 1,5 meter een markering aangebracht.

De training werd om 20.00 uur onderbroken voor de Nationale Dodenherdenking. Er werd 2 minuten stilte in acht genomen en werd er meegeluisterd met de Taptoe en het Wilhelmus die live werden gespeeld op de naast gelegen Berkenweg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden