Hygiene pompje en eigen zitplek zijn enkele maatregelen die getroffen zijn. Foto; Allard Schaap.
Hygiene pompje en eigen zitplek zijn enkele maatregelen die getroffen zijn. Foto; Allard Schaap. (Foto: Allard Schaap)

Jeugd Benthuizer TennisClub traint weer!

Vanwege de Corona maatregelen werd er sinds medio maart ook bij de Benthuizer Tennisclub niet getennist. Heel jammer voor iedereen die gewend was om wekelijks naar de baan te gaan voor een training, of om gewoon lekker met vrienden een balletje te slaan. Zeer begrijpelijk deze maatregelen, gezien de omvang van de Corona situatie in Nederland.

Benthuizen - Gelukkig mag het nu weer! De K.N.L.T.B. heeft in samenwerking met NOC*NSF het Protocol Verantwoord Sporten voor kinderen t/m 12 jaar en jeugd t/m 18 jaar opgesteld. Dit protocol is goedgekeurd door de RIVM in samenwerking met Vereniging Sport en Gemeenten. De K.N.L.T.B. heeft vervolgens aanvullende richtlijnen en hygiëneregels specifiek voor tennis uitgewerkt. Vanaf maandag 4 mei traint de jeugd van BTC weer volop en mogen de kinderen vrijspelen.Het clubhuis, kleedkamers en terras blijven gesloten, evenals de oefenmuur en baan 5. Wel kan er indien nodig, gebruik worden gemaakt van het toilet. De toiletten worden dagelijks schoongemaakt. Voor- en na het spelen dient iedereen hun handen te desinfecteren met de handgel die in de dispenser op het hek staat! Om vrij te mogen spelen moet dit eerst aangemeld worden bij Allard, telnr. 06-42887445.

De gebruikte materialen tijdens de trainingen zullen na iedere les worden schoongemaakt. Ook de serie gebruikte tennisballen worden na elke training gewisseld.

Tijdens de Corona maatregelen heeft BTC Allard Schaap aangesteld als coördinator en hij is tijdens de openingstijden van het tennispark aanwezig.
De openingstijden zijn:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 16.00 – 19.00 uur,
woensdag van 13.00 – 18.00 uur,
zaterdag van 09.00 – 12.00 uur.

Waarbij Allard naast eindverantwoordelijke ook het aanspreekpunt is.
Samen zijn we verantwoordelijk dat de richtlijnen en hygiëneregels op het park door iedereen worden nageleefd.

Er kan niet worden afgehangen.

Helaas kan er, door de Corona maatregelen voor de volwassen leden van onze club nog niet getennist worden.
Wellicht is dat binnenkort mogelijk, wij wachten de ontwikkelingen omtrent de Corona maatregelen hiervan af.

Tennissen voor niet jeugdleden!

Op initiatief van de regering heeft ook BTC haar deuren geopend voor de jeugd die nog geen lid is van BTC, om tijdelijk en kosteloos te tennissen op de uren dat het park open is voor jeugdleden t/m 18 jaar.
Dit kan alleen door eerst aangemeld te zijn bij Allard Schaap, via het sturen van een e-mail naar: info@astennisservice.nl onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer.

Na aanmelding maakt Allard een afspraak voor één tennisles, daarnaast worden de verenigingsregels, richtlijnen en hygiëneregels tijdens de Corona maatregelen besproken. Daarna kunnen de kinderen zich inschrijven voor een serie tennislessen of vrij spelen. -        Voor tennismateriaal, zoals tennisracket en ballen wordt gezorgd. Sportkleding, gym- of tennisschoenen zijn verplicht.

We hopen, door dit initiatief, veel kinderen te kunnen begroeten om te sporten bij onze tennisvereniging!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden