Ook op Koningsdag stond Robin voor serviceflat Driehoorne.
Ook op Koningsdag stond Robin voor serviceflat Driehoorne. (Foto: Peter Franken)

Robin laat je gezond bewegen!

#alphenlinkt

Robin de Heij is projectmanager én buurtsportcoach bij Alphen Beweegt, een organisatie die zich inzet voor een gezonde leefstijl bij kwetsbare doelgroepen.

Alphen aan den Rijn - “Met het project ‘Tijd voor vitaliteit’ bijvoorbeeld, richten we ons op 50-plussers met als doel deze mensen in beweging te krijgen voor een vitale toekomst. In samenwerking met Golfclub Zeegersloot, Tennis bij TEAN, tafeltennisvereniging ATTC en ‘walking hockey’ bij HCA bieden we een programma, waar mensen uit kunnen kiezen. Ze maken kennis met de sport, krijgen begeleiding en kunnen daarna blijven sporten. Het blijkt dat de behoefte groot is. In het eerste jaar telden we meer dan 200 deelnemers.”

Maar door corona ligt alles stil. “Normaal organiseren wij vijftien lessen per week voor senioren in de hele gemeente. Op verschillende locaties brengen we zo’n 350 ouderen in beweging. Nu dat wegvalt blijkt dat het ook een sociale activiteit is. Mensen missen het. De coaches hebben telefonisch contact met alle deelnemers om te horen hoe het gaat en of we nog iets voor ze kunnen betekenen. Dan blijkt dat zo’n praatje waardevol is. We geven ook bewegingsles bij serviceflat Driehoorne in de buitenlucht. De bewoners staan op de balkons en doen op muziek met ons mee. Dat wordt gewaardeerd. Met iets kleins bereiken we dan toch iets groots.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden