Elmedhi met trotse moeder.
Elmedhi met trotse moeder. (Foto: John Timmerman)

Aan alle kinderen van de gemeente Alphen aan den Rijn

Wat een bijzondere tijden zijn dit zeg! Overal lezen en horen jullie over het Coronavirus. Als burgemeesters van de gemeente zijn wij super trots dat er zo goed en hard gewerkt wordt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Iedereen draagt zijn steentje bij. Jij ook! Door ineens thuis schoolwerk te moeten doen, doordat je sportwedstrijden niet doorgaan en omdat je bijvoorbeeld niet meer op bezoek kunt bij je opa of je oma. Heel veel feesten gaan ook niet meer door, zoals de Boomfeestdag, het EK Voetbal en het Songfestival. Heel erg jammer, maar gelukkig worden ze uitgesteld. Daar kijken we nog naar uit.

Eigenlijk hebben we dit allemaal nog nooit meegemaakt. En dat is best wel spannend voor iedereen. Maar we zien heel veel creatieve oplossingen en manieren om te leren, te spelen en om elkaar te helpen. De komende weken moet je veel thuis zijn. Het is geen vakantie; er moet gewoon gewerkt worden. Door je ouders, door ons en ook door jou. Van de juffen en meesters hoor je daarom hoe jouw schoolwerk gewoon door kan gaan.

We zien heel veel rare berichtjes op social media verschijnen. Geloof niet zo maar iets wat geroepen wordt. Veel berichtjes kloppen namelijk helemaal niet. Als er iets belangrijks is om te vertellen, dan komt dat via de juf, de meester, je ouders of van ons. Via het Jeugdjournaal en andere kindertv-programma’s komen heel veel leuke tips langs die je helpen om de dag leuk door te komen. Houd je aan de regels die voor iedereen gelden: was vaker je handen, nies en hoest in je elleboog en luister naar alle adviezen van je ouders en die van het RIVM de GGD. Buitenspelen kan natuurlijk, maar houd een beetje afstand van elkaar. We willen jullie oproepen om vrolijk te blijven en goed voor elkaar en voor iedereen om je heen te zorgen.

Met vriendelijke groet,

Burgemeester Liesbeth Spies en 

Kinderburgemeester Elmehdi Sassa

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden