Foto: PR Productiehuis Alphen.

Auditie gaat niet door - Productiehuis Alphen

Het team van Productiehuis Alphen heeft de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet gevolgd. Een dringend advies is om sociale contacten te beperken. Daarom gaat voor de kerstvoorstellingen de auditie op zondag 22 maart niet door. Het is wat PA betreft echter geen afstel maar uitstel.

Houd je je aan de richtlijnen, dan zou PA de auditie kunnen houden. Er is echter een aantal redenen om de auditie op 22 maart voor de kerstvoorstellingen 2020 uit te stellen. In de eerste plaats wil PA de boodschap afgeven dat zij de landelijke maatregelen onderschrijft om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Daarnaast wil PA geen voedingsbodem zijn voor een eventuele besmetting, hetzij door een van de auditanten hetzij uit de eigen gelederen.

“Bij de audities komt toch een redelijk grote groep mensen bij elkaar in een ruimte”, zegt artistiek leider Nancy Ubert. “Wij willen niet dat iemand het coronavirus kan doorgeven of kan oplopen tijdens deze auditie.”

Eerder was al besloten om geen groepsauditie te organiseren en om mensen zo verspreid mogelijk in de theaterzaal van Parkvilla te laten zitten. Ook elkaar aanraken zou worden beperkt. Gezien de recente ontwikkelingen vindt Ubert een auditie voor zo’n grote groep, zelfs met deze maatregelen, op dit moment niet verantwoord.

Ubert spreek ook haar zorgen uit over het grote productieteam en over de vele vrijwilligers en spelers van Stichting Productiehuis Alphen. “Wij werken allemaal aan verschillende producties en er lopen heel veel lijntjes tussen mensen van verschillende producties. We moeten goed nadenken over onze volgende stappen. PA maakt ook deel uit van Het wordt Zomer. We hebben elke dag contact met de producent om te kijken hoe we verder gaan. We willen gewoon geen risico lopen.”

Dat risico zou zich niet beperken tot de medewerkers, het gaat ook over hun familie en vrienden. Bovendien zitten verschillende vrijwilligers of hun naaste familie in de risicogroep.

Het wordt geen afstel als het aan PA ligt. Zodra blijkt dat het risico op besmetting met het coronavirus voldoende is afgenomen, zal een nieuwe auditiedatum worden vastgesteld. PA volgt daarbij de richtlijnen van overheden en RIVM.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden