Leerlingen van groep 7 van de Ichtusschool planten fruitbomen op Natuurtuin de Veenmol.
Leerlingen van groep 7 van de Ichtusschool planten fruitbomen op Natuurtuin de Veenmol. (Foto: Diana van den Heuvel)

Boomfeestdag Wellantcollege

De Nationale Boomfeestdag kan dit jaar niet doorgaan, maar vorige week kwam groep 7 van de Ichthusschool wel naar Natuurtuin de Veenmol van Wellantcollege om 37 fruitbomen en 20 bramenstruiken te planten.

Boskoop - De kinderen waren enorm enthousiast. Met hun laarzen in de modder en een schep in de hand gingen zij aan de slag. Leerlingen maar ook medewerkers en vrijwilligers van de Natuurtuin waren aanwezig om de leerlingen te helpen en vragen te beantwoorden. Er werd serieus gewerkt en veel gelachen. “Het gat moet groter, anders is het zielig voor de boom” vond een jongen, toen hij de boom voorzichtig in het gat probeerde te zetten.

Michel Cok, medewerker van de Natuurtuin, heeft samen met vrijwilliger Jaap van Dam, veel voorbereidend werk gedaan, waardoor een flink stuk van de tuin nu een prachtige boomgaard kan worden. De bomen zuiveren de lucht, zorgen voor een hogere biodiversiteit en een betere waterafvoer bij hevige regenval. Ze zorgen voor mooie en geurende bloesem, voor nectar en stuifmeel voor bijen en natuurlijk voor heerlijk fruit. De fruitbomen zijn verzorgd door de gemeente. Volgende week wordt gras gezaaid, zodat er over een aantal weken door de boomgaard gewandeld kan worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden