Nanne legt zijn plannen voor aan burgemeester Spies.
Nanne legt zijn plannen voor aan burgemeester Spies. (Foto: )

Nanne wil een skatebaan

Naam: Nanne Pijl

Leeftijd: 14 jaar

Woonplaats: Benthuizen

Hobby: skateboarden

Samen met mijn jongere broer hadden wij al langer het idee om een keer een mailtje te sturen naar de wethouder om een skatebaan aan te vragen. Maar het kwam er eigenlijk niet van. Totdat we 100 handtekeningen verzamelt hadden bij volwassenen en kinderen uit het dorp, die het er wel mee eens waren en/of die de skatebaan wel willen gaan gebruiken.

In de kerstvakantie van 2018/2019 heb ik een mail gestuurd naar wethouder van As. (04-01-2019)

Daardoor ben ik in contact gekomen met de gebiedsadviseur voor Benthuizen, Patrick Dongelmans. Deze is een aantal weken daarna bij mij thuis op bezoek geweest om over ons initiatief te praten.

De aanvraag van een skatebaan werd steeds een beetje serieuzer. De plaats waar deze baan zou kunnen komen was eigenlijk het grootste probleem. Ik heb toen een rondje door het dorp gemaakt om alle mogelijke locaties te fotograferen (zie bijlage)

Op 24 april 2019 ben ik in dorpshuis de Tas geweest om met enkele ambtenaren over de skatebaan te praten en op 14 mei 2019 heb ik tijdens de "College on Tour" in de Tas met burgemeester Spies en met enkele wethouders kunnen spreken. (zie bijlage)

Op 28 november ben ik met de gebiedsadviseur Patrick Dongelmans en met Conny van Egmond van team Wijken & Kernen, mee geweest langs de verschillende locaties die in aanmerking zouden kunnen komen voor de aanleg van een skatebaan. Ook hebben we toen de voor- en nadelen van de verschillende locaties besproken.

Meer berichten