Foto:

'Ons nummer gaat over nooit opgeven'

Ze zijn broers en hebben al heel veel meegemaakt. Ze deelden lief en leed toen ze samen de muziek ontdekten, hun vader verloren en hun weg in het leven zochten. De laatste tien jaar werd er niet meer gespeeld, maar de liefde voor muziek bleef bestaan. Nu zijn Perry Eijs (44) en Kevin Eijs (37) terug met een nieuwe band: Rival Pack. Eind februari verschijnt hun eerste single No One Else, met een videoclip. Hun band speelt heavy metal, hardcore. Muziek zonder compromissen, zeggen ze zelf. Het is rauw, ongepolijst, maar hun muziek heeft een boodschap. De broers leerden dat tegenspoed bij het leven hoort en dat heeft hen sterker gemaakt. Nooit opgeven dus, maar tegenslagen het hoofd bieden.

BOSKOOP Perry begon met gitaarspelen toen hij een jaar of zes, zeven was. "Ik heb mezelf leren spelen, op de akoestische gitaar. Later ben ik verder gegaan met een elektrische gitaar."

Zijn jongere broer ging drummen. "Onze buurman speelde drums, dat vond ik zo gaaf. Dus toen heb ik een drumstel opgezet in het schuurtje." Kevin is van kind af aan ook gek op vechtfilms en actiefilms, alles in die films wil hij nadoen.

Als ze 15 en 8 jaar oud zijn, slaat het noodlot toe. Hun vader komt om het leven bij een speedbootongeval, de jongens zijn erbij. "Dat heeft ons heel erg gevormd," vertelt Perry. "En uiteindelijk gesterkt, want we hebben daardoor geleerd dat het leven tegenstand kan bieden." Ze groeien op en de muziek blijft in hun leven. Perry en Kevin maken onderdeel uit van de Boskoopse band Bound in Blood, daar wordt veel mee getoerd, ook internationaal.

Dan volgen meer tegenslagen: Perry krijgt gezondheidsklachten die zijn leven steeds meer beïnvloeden. Hij zoekt zijn weg door therapieën, voeding, yoga en meditatie en sterkt zichzelf met ijsbaden. Vanwege de klachten kan hij jarenlang geen gitaar meer spelen. Ook Kevin stopt met muziek maken. Bound in Blood geeft een afscheidsconcert.

Tegenwoordig gaat het met de gezondheid van Perry weer veel beter. Hij runt zijn eigen yogastudio in Boskoop. Kevin werkt als ijzersmid en geeft daarnaast lessen in sport en vechtkunst. Vorig jaar besloten ze de muziek weer op te pakken. "Onze band Rival Pack is helemaal nieuw," vertellen de broers. "Kevin is songwriter en zanger, Perry is gitarist, de andere bandleden zijn Luc van den Berge op drums, Merijn Langeveld op gitaar en Barry Lourier op basgitaar."

Binnenkort brengen ze hun eerste single uit, met een videoclip. Het nummer No One Else is geschreven door Kevin, die ook de video heeft geregisseerd.. "Het gaat over nooit opgeven," zegt Kevin. "Iedereen heeft tegenslagen. Je hebt geen invloed op wat er gebeurt in je leven, maar je hebt wel invloed op hoe je ermee omgaat."

De videoclip is al opgenomen, op het ITC terrein in Hazerswoude, bij de Plantariumhal. Kevin: "Daar staan hekken met prikkeldraad, we konden daar een afgelegen plek creëren. In de clip zie je mij aan vechtsport doen, mijn krachten zijn losgebroken, ik vecht tegen angsten en demonen. Het is een metafoor voor de confrontatie aangaan met jezelf, het losbreken uit oude gewoonten." Perry vult aan: "De moraal van het verhaal is, dat was er ook gebeurt in je leven, er altijd een mogelijkheid is om te veranderen. Of dit nu mentaal, fysiek of spiritueel is: jij kunt het doen. No one else."

Door Morvenna Goudkade

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden