'Pannen voor Mannen' in Benthuizen een groot succes

Benthuizen - Afgelopen december startte er een kerstkookworkshop speciaal voor mannen (die al een beetje konden koken), die in vijf avonden leerden hoe ze redelijk moeilijke (kerst) gerechten moesten maken. Helaas konden de avonden niet allemaal in december gepland worden dus werden er in januari en februari nog 3 avonden georganiseerd.

In de keuken van BSC uit Benthuizen werd hard gewerkt om met elkaar een drie-, maar soms ook vier-gangenmenu op tafel te krijgen.

Voorbeelden van de gemaakte gerechten waren: Op het vel gebakken eendenborst met portsaus, rosbief uit de oven met sinaasappelglazuur, gevulde portobello's, knapperige spruitjes met walnoten, zelfgemaakte aardappelkroketjes, aardappelgratin, heldere bospaddensoep, zelfgemaakte sabayon, ja zelfs een Brexitsoep.

U lees het, géén eenvoudige gerechten.

Koken voor beginners

Actief Rijnwoude heeft de activiteit "Mannen voor Pannen" al een tijd op de agenda staan in Benthuizen: Kookcursus voor mannen die niet/nauwelijks kunnen koken.

Het niveau is laagdrempelig, gewoon Hollandse Pot. Daarbij wordt geleerd om het voor elkaar te krijgen dat alles in één keer op tafel komt.

Een vrijwilligster van Actief Rijnwoude Joke de Vries, en een inwoner van Benthuizen Sjoerd Wiersma (beiden hobbykoks) begeleiden hen tijdens het koken.

Zij zijn van plan om in het voorjaar weer een workshop te starten voor beginners. De details zijn nog niet helemaal bekend, dus als u geïnteresseerd bent, houd dan de plaatselijke media in de gaten.

Aanmelden en informatie

Maar weet u nu al zeker dat u mee wilt doen en zeker wil zijn van een plek, kunt altijd even een mail sturen naar vriesjo56@gmail.com.

U wordt dan op de hoogte gehouden door Joke de Vries.

Meer berichten