Timios glansrijk naar de winst

Boskoop - Dames 1 van Timios was erop gebrand om het verlies vorige week tegen Kratos'08 weg te poetsen.

Er moest gewonnen worden om zo de tweede plek in handen te houden. Door blessures werd er beroep gedaan op twee debutanten. De eerste set werd meteen de servicedruk opgevoerd en stond Timios meteen 4-0 voor. Sovicos wist nog terug te komen tot 4-4. De aanval werd weer ingezet en Timios wist de voorsprong weer te pakken, 19-17. Debutant Laurann van Straalen kwam in het veld en wist met een gericht prikballetje de set naar de kant van Timios te trekken (25-21).

In de tweede set begonnen de dames van Timios meteen de aanval in te zetten en kwam de thuisploeg op 12-1 voorsprong. Sovicos wist nog wel wat punten terug te pakken, maar kon niet voorkomen dat Timios de set pakte met (25-16). In de derde set had de jonge ploeg van trainer/coach Michael van Maaren de zaakjes op orde en wisten de spelverdelers afwisselend met het 2/4-systeem de aanvallers goed te bereiken. Sovicos wist nog wel terug te komen tot 8-8, maar wederom stak Laurann v Straalen een stokje voor een verdere uitloop, wist serverend punten terug te pakken en er een 14-8 van te maken. Wederom had Sovicos geen antwoord op een sterk verdedigend Timios en moest toezien hoe Timios weer won (25-16).

De vierde set ging alle kanten op, maar bleef in alle opzichten bij de les. Het ging gelijk op tot 6-6, maar Timios kon telkens op voorsprong komen doordat de timing in de blokkering steeds op orde was. Na de gelijkmaker van 7-7 kwam de service naar Timios z'n kant en werden er 5 punten op rij binnengehaald, 12-7. Een paar foutjes weerhielden Timios niet om de volle winst te pakken met wederom een setstand van (25-16). Door deze overwinning van 4-0 wisten de dames van Timios 1 bonuspunt te pakken en zo 5 punten bij te schrijven aan het puntenlijstje.

Timios wist de tweede plek te behouden in de ranking en heeft nu drie weken rust. 7 maart kan Timios zich opmaken voor de wedstrijd tegen koploper RVV.

Meer berichten