Drie keer winst Boskoopse scholen bij schooldammen

Waddinxveen - Het Comité Schooldammen Waddinxveen organiseerde haar 48e regionaal schooldamtoernooi. Liefst 134 scholieren namen daaraan deel. Veel gezinsleden zorgden voor een bomvolle grote zaal van het AF-Centrum in Waddinxveen.

Onder die grote belangstelling wisselden spanning, teleurstelling en opluchting elkaar af tijdens de spelen van de jonge deelnemers. De scholieren beleefden het spel en voor de aanwezigen was het aangenaam om hun verrichtingen te volgen. In de diverse poules, ingedeeld naar leeftijd, werd individueel gestreden. Maar de dammers speelden ook voor hun school. De beste vier scores van een school bepaalden de eindstand.

Bij de groepen 3 en 4 hielden Eben Haezerschool Boskoop en Dick Brunaschool Waddinxveen elkaar bijna in evenwicht. Uiteindelijk wisten de Boskoopse dammers de eerste plaats te bemachtigen met 40 punten. Voor de Boskoopse school werden de punten gescoord door Maarten en Jens Harskamp, Louise de Jong, Stan Berghout, Cors Krijgsman en Samuel Kranendonk. De Dick Brunaschool uit Waddinxveen scoorde 38 punten. De Rehobothschool Moerkapelle werd hier fraai derde.

Nog spannender was het bij de groepen 5 en 6, waar de Rehobothschool Moerkapelle de eerste plaats haalde met 45 punten, slechts 1 punt meer dan de Eben Haezerschool Boskoop. De Boskoopse dammers waren Benjamin van Vuuren, Dani Berghout, Sarah Kok en Giovanni Hagman. In dit geweld haalde de Dick Brunaschool Waddinxveen de derde plaats.

Spanning kenmerkte ook de strijd tussen de Eben Haezerschool Boskoop en de Rehobothschool Moerkapelle bij de groepen 7 en 8. De Boskoopse dammers, van welke school drie meisjes al twee keer in de NK-finale hebben gespeeld, scoorden 50 punten en bleven 1 punt voor op de Moerkapelse school. Van het sterk voor de dag komend Boskoops team maakten deel uit Susanne Harskamp, Noa Littel, Hanneke Rademaker en Emily Berghout.

De KWA-school Waddinxveen behaalde de bronzen beker. De nummers 1 en 2 van de hoogste leeftijdsgroepen hebben zich geplaatst voor het provinciaal kampioenschap schooldammen op 14 maart in Gouda.

Groepen 3-4:

Eben Haezerschool Boskoop 40 pnt
Dick Brunaschool Waddinxveen 38
Rehobothschool Moerkapelle 30

Groepen 5-6:

Rehobothschool Moerkapelle 45 pnt
Eben Haezerschool Boskoop 44
Dick Brunaschool Waddinxveen 41

Groepen 7-8:

Eben Haezerschool Boskoop 50 pnt
Rehobothschool Moerkapelle 49
KWA-school Waddinxveen 21

Meer berichten