Foto:

Hazerswoudse Boys onderuit tegen MMO

Hazerswoude-Dorp - In een fysiek duel heeft Hazerswoudse Boys het onderspit gedolven tegen het laag geklasseerde MMO dat bezig is aan een goede reeks. In een eerste helft met weinig kansen komt thuisclub MMO tegen de verhoudingen in vlak voor rust op voorsprong uit een corner. Na rust komt Hazerswoudse Boys op gelijke hoogte en gaat daarna op zoek naar de gelijkmaker. Het is echter MMO dat via counters profiteert van de geboden ruimte en trekt via twee fraaie treffers in de slotfase de winst naar zich toe.

Om iets na half drie zet scheidsrechter Wijnands de wedstrijd in gang. Bij Hazerswoudse Boys is er één wijziging t.o.v. het gewonnen duel van een week eerder. Stan van Meurs is terug in de basis en dat gaat ten koste van Glenn Bennis die op de bank begint. Het veld in Hoogmade is zeer hobbelig en glibberig wat het lastig maakt om goed combinatievoetbal op de mat te leggen en kansen zijn dan ook schaars. Pas na 24 minuten spelen wordt de eerste echte kans genoteerd wanneer Beau Gordijn bij de 2e paal de bal op de voet krijgt uit een corner van Jari Meertens maar hij weet de bal niet richting doel te krijgen. Een minuut later lijkt Hazerswoudse Boys wel op voorsprong te komen wanneer na een mooie aanval, opgezet door Justin Meijer, de bal via Leo de Ruiter voor de voeten van Ivo Vogelaar belandt die van dichtbij de bal in het doel tikt. Scheidsrechter Wijnands keurt op aanraden van de assistent-scheidsrechter van MMO de goal af vanwege buitenspel wat op zijn minst discutabel lijkt. Hazerswoudse Boys zet zich snel over de teleurstelling heen en houdt de thuisploeg onder druk. Een paar minuten na de afgekeurde goal komt spits Jelle Nieuwhof een teenlengte te kort om een voorzet van Leo de Ruiter richting doel te krijgen. Na deze goede fase van Hazerswoudse Boys zakt het initiatief weg en kabbelt het spel voort richting de rust tot MMO vlak voor rust een corner krijgt. De Boys verdediging verliest spits Jelle van Tol uit het oog die de bal hard via de grond tegen de touwen kopt en de thuisploeg hiermee op voorsprong zet.

In de rust blijft Stan van Meurs achter in de kleedkamer en in zijn plaats komt Glenn Bennis in het veld. Hazerswoudse Boys gaat op jacht naar de gelijkmaker en na 5 minuten is het invaller Glenn Bennis, die de bal eerst lijkt verspelen maar deze op achterlijn weer herovert op zijn directe tegenstander, die de bal bezorgt bij Ivo Vogelaar ter hoogte van de penaltystip in een druk strafschopgebied. Ivo kan de bal aannemen maar zijn schot belandt recht in de handen van keeper Albin van Wieringen. Het duurt tot een kwartier voor tijd voordat de gelijkmaker valt. Jari Meertens stuurt Ivo Vogelaar diep die zich langs zijn directe tegenstander wurmt en daarna de bal voorgeeft op de inlopende Leo de Ruiter die de bal langs keeper Van Wieringen in het doel tikt. Een paar minuten later verdwijnt de bal uit een scherp indraaiende vrije trap van Jari Meertens via een MMO-speler bijna in het MMO doel maar de bal rolt tot opluchting van de thuisploeg net langs de paal over de achterlijn. Hazerswoudse Boys neemt geen genoegen met een gelijkspel en gaat achterin een-op-een spelen waardoor het MMO de ruimte geeft om te counteren. Het fysiek sterkere MMO is de gehele tweede helft al gevaarlijk via aanvallen na lange uittrappen en diepe ballen van achteruit. Vijf minuten voor tijd komt MMO uit zo'n counter voor de tweede keer op voorsprong wanneer Glenn Bennis zich op de achterlijn laat verrassen door zijn directe tegenstander die daarna de bal bezorgt bij spits Jelle van tol die zich in het zestienmetergebied knap vrij draait en de bal fraai in de verre hoek schiet. Nu moet Hazerswoudse Boys weer op zoek naar de gelijkmaker i.p.v. de winst en perst er nog een slotoffensief uit maar dat leidt niet tot echte kansen. In de extra tijd profiteert MMO opnieuw van de geboden ruimte in de defensie van Hazerswoudse boys en krult invaller Jeroen van Disseldorp de bal buiten bereik van keeper Patrick van der Reest in de verre hoek en bezorgt hiermee het met veel passie spelende MMO de niet geheel onverdiende overwinning. Ondanks het verlies behoudt Hazerswoudse Boys de 2e positie op de ranglijst maar raakt koploper SJC verder uit het zicht.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen Woubrugge.

Meer berichten