Foto:

verslag voor de sportpagina Gouwe Koerier

Boskoop - De eerste turncompetitiewedstrijd is voor de turnsters Bindi, Iris, Nicky, Tess,Tara en Alisa van GV Boskoop zeer goed verlopen.

Door een stroomuitval van bijna één uur was de warming up en het geduld lang maar de opening vlot. Onze turnsters startten op het moeilijkste onderdeel, de balk. Nickey maakte een nieuwe sprong, radslagen, losse rollen, pirouetten en wisselsprongen en Alissa een mooie flikflak en haar hoepeltjes stonden als een huis. Zij werden bekroond met een eerste plaats. Tevens werden Nicky en Alisa gedeeld nummer 1 met 11.00 punten voor hun oefening.

De boog was niet geheel gespannen bij iedereen bij het onderdeel Pegasus. De half-in, half-uit en overslagen waren goed voor een gemiddelde vierde plaats. Op Brug werd er netjes geturnd met mooie kippen en draaien. Helaas werden de opzwaaien niet allemaal beoordeeld door de jury, wat resulteerde in een derde plaats. Als laatste kwam het favoriete onderdeel van onze turnsters: de vrije oefening op muziek. De op hun lijf geschreven dans en acrobatische oefening waren een lust voor het oog, De flikflakken, salto's, schroeven, hoge sprongen en pirouetten maakten het geheel af. Met 2.00 punten verschil met de nummer 2 Mobilee werden onze dametjes nummer 1. Alisa werd met 12.20 punten individueel eerste op vloer.

Met deze mooie hoge scores liet GV Boskoop de overige verenigingen Mobilee (2), OKK (3) en TUMO (4) achter zich. Het was een fantastische prestatie en een supermooie start van dit seizoen.

Meer berichten