Foto:

BSC'68 boekt achtste overwinning op rij

Benthuizen - Op een winderig en regenachtig Sportpark Gouderak werd om 14.00 uur afgetrapt en zou het door de weersomstandigheden geen eenvoudige wedstrijd worden voor beide ploegen.

Al in de eerste minuut was er een kans voor Gouderak, de bal werd vanaf links voorgegeven en de spits van Gouderak kopte de bal ternauwernood naast het doel van goalie Michael Verhoef. De Benthuizenaren waren hiermee gewaarschuwd en bepaalden vanaf dat moment de wedstrijd volledig. Met goed combinatievoetbal werd steeds de aanval gezocht en in de 13e minuut een afstandsschot van Stijn van Leeuwen die net over het doel zeilde. Een paar minuten later een corner voor BSC'68 met veel spelers voor en in het doel en in de scrimmage schoot Remco Bor de bal tegen een van de tegenstanders op de doellijn aan. Even later een voorzet van Guido de Peinder vanaf rechts welke door de torenhoog gesprongen Karsten van Etten hard tegendraads tegen de touwen wordt gekopt: 0–1. De Schadenetboys blijven de druk naar voren houden en in de 28e minuut speelt Jelle Verhoeff vanuit een corner Stijn van Leeuwen aan en van de rand van het strafschopgebied schiet hij onberispelijk de 0–2 binnen. Hierna probeert Gouderak iets terug te doen. Bob Olde Heuvelt gaat alleen op Michael Verhoef af maar de goalie verkleint goed zijn doel en de spits schiet daardoor naast.

Na de rust bijna hetzelfde wedstrijdbeeld, een aanvallend BSC'68 en een Gouderak dat niet bij machte is om het de Schadenetboys moeilijk te maken, mede door het goede positiespel en inzet van de Benthuizenaren die voor elke bal vochten. Na een uur spelen een uitval van Gouderak maar Nelis Speksnijder schiet de bal hard over. In de 65e minuut breekt Jelle Verhoeff op links uit en wordt in het strafschopgebied door Gerben Slaman neergehaald: geel en penalty! Karsten van Etten schiet de penalty beheerst hard achter doelman Stef Hogendoorn: 0–3. Dit was de genadeklap voor de ploeg uit Gouderak. Trainer/coach Marco Lange wisselt Robin de Bruin voor Bas Splitthoff en Remco Bor voor Rowin Bouwmeester. Vlak voor het einde weet Gouderak toch nog te scoren, een voorzet vanaf links van Nelis Speksnijder valt bij de tweede paal voor de voeten van Gerben Slaman en deze tikt eenvoudig van dichtbij de 1–3 binnen. Resumerend een verdiende overwinning voor de ploeg uit Benthuizen die door hun goede spel en inzet eigenlijk geen moment in gevaar is geweest.

De volgende wedstrijd is zaterdag 7 maart tegen GSV uit.

Meer berichten