GROEN-Direkt Voorjaarsbeurs 2020: bizar druk

Hazerswoude/Boskoop - Dinsdag 4 en woensdag 5 februari vond de GROEN-Direkt Voorjaarsbeurs plaats. Deze internationale handelsbeurs in tuinplanten is nog nooit zo druk bezocht. Op de eerste beursdag waren 's ochtends vroeg al duizenden handelaren en inkopers aanwezig. Dit komt mede door het unieke assortiment van GROEN-Direkt dat gekenmerkt wordt door haar grootte, diversiteit, breedte en seizoengerichte producten. Naast populaire tuinplanten biedt GROEN-Direkt namelijk ook de nieuwste soorten en bijzondere, exclusieve partijen.

Het belangrijkste beursnieuws op een rij:

1. Positieve stemming
Het warme winterweer zorgde bij bezoekers voor veel vertrouwen in een goed tuinseizoen. Ze waren ronduit positief en kochten gretig in. Het uitblijven van de winter heeft ervoor gezorgd dat meer orders direct op datum zijn gezet en verhoudingsgewijs minder orders op afroep. Qua aantal karren zijn er 6% meer planten verkocht. In gerealiseerde omzet ligt dit percentage nog wat hoger omdat er over het algemeen meer dure producten zijn verkocht.

2. Levering Mediterraans assortiment versneld
De levering van Mediterraanse seizoenproducten is versneld. GROEN-Direkt introduceerde deze nieuwe service op de Voorjaarsbeurs. Als er zondag voor 12.00 uur online besteld wordt, is de levering op donderdag. Doordat de levering versneld is, kunnen Mediterraanse seizoenproducten vanaf nu tegelijk met de normale orders uitgeleverd worden.

3. Lomandra longifolia White Sands beste nieuwigheid
Elke Voor- en Najaarsbeurs toont GROEN-Direkt marktintroducties op het speciale nieuwighedenplein. Zij worden vooraf geselecteerd op hun belangrijke meerwaarde ten opzichte van het bestaande assortiment en op beschikbaarheid van voldoende aantallen. De vakbezoekers verkozen deze editie van de Voorjaarsbeurs Lomandra longifolia White Sands van Hoogeveen Plants BV (Hazerswoude) als beste nieuwigheid. De 'unkillable' plant is volgens de kweker een klimaatbestendige oplossing voor de hedendaagse consument. Hij kan tegen hoge en lage temperaturen en doorstaat droge en natte periodes.

4. Ruimer aanbod
Het assortiment was op de Voorjaarsbeurs nog ruimer dan de vorige editie. Dit kwam onder meer door doordat solitairen hun come back maakten en GROEN-Direkt weer nieuwe kwekers mocht verwelkomen die hun tuinplanten via hen aanboden. De Voorjaarsbeurs kon door haar ruimere aanbod inkopers nog beter voorzien in hun vraag.

5. Groei verkoop bol op pot en laanbomen
GROEN-Direkt signaleert een groei in de verkoop van bol op pot alsmede in de verkoop van laanbomen via de monsterbeurs. Vanwege deze ontwikkeling in de vraag, is het assortiment verder verruimd. Bij de laanbomen ligt hierbij de nadruk op bomen tot 2½ meter, die op een Deense kar vervoerd kunnen worden.

Over de Voorjaarsbeurs
De Voorjaarsbeurs is dé internationale groenvakbeurs van het jaar en vaste ontmoetingsplaats voor (inter)nationale tuincentra, exporteurs en groothandels. Op één plek kunnen zij terecht voor tuinplanten en een ruime presentatie van Mediterrane en Solitaire aanbod. Op de beurs is bovendien aandacht voor de noviteiten van het seizoen. De 'place to be' dus, voor iedereen die vakmatig bezig is met een groene leefomgeving.

GROEN-Direkt: een unieke formule
Door de combinatie van 30 monsterbeurzen per jaar en een webshop biedt GROEN-Direkt het hele jaar een zeer divers en breed assortiment tuinplanten onder één dak. Het gehele aanbod is ook in de webshop op overzichtelijke wijze te bekijken en te bestellen. Klanten profiteren bij GROEN-Direkt van het gemak van 1 bestelling, 1 levering en 1 factuur en dat 30x per jaar. Een levende catalogus die goed gevat is in een digitaal bestelsysteem.

De beurzen op een rij
Benieuwd naar alle data en tijden van de reguliere en seizoen beurzen in 2020? Klik hier.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over GROEN-Direkt, de monsterbeurzen en de webshop op www.groen-direkt.nl, @groendirekt (Twitter) of bel met +31 (0)172 21 15 76

Meer berichten