Foto: mike

Waarom heeft bijna iedere man een wit overhemd?

Witte overhemden zijn erg populair onder mannen. Maar wat is de reden hierachter? Over het algemeen is het simpel te verklaren namelijk, een wit overhemd staat (bijna) overal goed bij.  Met een wit heren overhemd kun je bijna geen fouten maken in je dagelijkse kleding keuze. Wat is de reden erachter en hoe kun je een wit overhemd het beste dragen? In dit artikel wordt er uitgelegd waarom een wit overhemd altijd een goede keuze is.

sponsored content

De manieren waarop je een wit overhemd kan dragen

Afhankelijk van de gelegenheid kies je hoe je je witte overhemd draagt. Op een casual feestje kun je kiezen voor een wat wijder overhemd met een mooie jeans. Voor een zakelijke gelegenheid kun je kiezen voor een strakkere pasvorm (bijvoorbeeld slim fit). Met een slim fit overhemd valt je pak of colbertje er mooi overheen. Op het moment dat je een smoking overhemd nodig hebt,kun je uit verschillende kleuren wit, zoals ecru of gebroken wit. De kleur wit is goed te combineren met blauw, grijs of zwart. Deze kleuren combineren goed zonder dat ze tegen elkaar afsteken. Bij de keuze voor een ondershirt dien je rekening te houden met enkele zaken. Bij het dragen van een wit T-shirt onder je witte overhemd zul je al snel een lijn door het overhemd zien waar de mouwen van je T-shirt ophouden. Daarnaast dien je de combinatie te vermijden met andere kleuren wit. Op het moment dat je bijvoorbeeld een witte smoking draagt met witte schoenen kun je beter in plaats van een wit overhemd voor een andere kleur kiezen. 

De redenen om te kiezen voor een wit overhemd

Waarom je zou moeten kiezen voor een wit overhemd? Hieronder worden drie redenen benoemd:

  • Populair: het overhemd valt met bijna alles te combineren, hierdoor is het een van de meest toegankelijke overhemden die je kunt dragen.
  • Combinaties: zoals bij het vorige punt benoemt, kun je de kleur wit makkelijk combineren. Alles valt te combineren met wit, maar de kleuren waarmee wit altijd een goede combinatie is, zijn blauw, grijs en zwart.
  • Less is more: op het moment dat je kiest voor een printje bestaat er de kans dat je je overdressed voelt. Hier hoef je niet bang voor te zijn als  je voor wit kiest.

Hoe houd je een wit overhemd netjes?

Een van de meest gevreesde problemen met de kleur wit is dat dewit snel verkleurd. Er zijn enkele tips om je witte overhemd echt wit te houden:

  • Was met beleid: wit is een kleur die erg gevoelig voor blijvende vlekken en snel vies wordt. Er zijn speciale wasmiddelen op de markt voor wit. Het beste is om je overhemd te wassen op 30 of 40 graden.
  • Nooit in de droger: het is zeer belangrijk om nooit je overhemd in de droger te stoppen. Op het moment dat het een gelijmde kraag heeft, kan de lijm loslaten. Hierdoor krijgt je een soort van blaren op de kraag. Het beste is om het overhemd aan een hanger te drogen en te strijken wanneer deze nog vochtig is. Als je liever niet je overhemden strijkt, dan zijn er ook strijkvrije overhemden te koop.

Kortom: een wit overhemd is je beste vriend bij vele gelegenheden. Om deze reden zul je het overhemd moeten onderhouden, zodat deze mooi blijft en je er extra lang van kunt genieten!

Meer berichten