Ontwerpwedstrijd middelbare scholieren

Welk ontwerp komt straks levensgroot op de Preludeflat?

n samenwerking met Woonforte en lokale bekende street art-kunstenaar Joost Zwanenburg organiseert de gemeente in 2020 een ontwerpwedstrijd voor alle middelbare scholieren die in gemeente Alphen aan den Rijn wonen, of hier op een middelbare school zitten. Het winnende ontwerp maakt de scholier straks samen met Joost Zwanenburg op de zijkant van de Preludeflat met graffiti. Muurschildering met thema vrijheid De enige regel waar een ontwerp aan moet voldoen, is dat het aansluit bij het thema 'Vrijheid'. Met de ontwerpen laten de middelbare scholieren zien waar zij aan denken bij het woord vrijheid. Verder hebben ze de vrije hand. Ontwerpen mogen digitaal, getekend, geschilderd of op een andere creatieve manier gemaakt worden.

In maart 2020 kiest een jury het winnende ontwerp. Dit wordt gerealiseerd op een muuroppervlakte van 18x9 meter, op de kopse kant van de Preludeflat aan de Concertweg in Alphen aan den Rijn. Hier gaan veel mensen het kunstwerk de komende jaren dagelijks zien. De makers van de beste 5 ontwerpen mogen daarnaast een graffitiworkshop volgen in het atelier van Joost Zwanenburg. Meedoen? Het ontwerpformulier kun is hier te downloaden.

Definitieve ontwerpen kunnen vóór 15 februari 2020 per post naar Gemeente Alphen aan den Rijn gestuurd worden, t.a.v. Ontwerpwedstrijd 75 Jaar Vrijheid, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn.
Digitaal/ingescand aanleveren mag ook, via 75jaarvrijheid@alphenaandenrijn.nl, met als onderwerpregel Ontwerpwedstrijd 75 Jaar Vrijheid. 75 Jaar Bevrijding
Deze wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van 75 Jaar Bevrijding in 2020.

Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag en staan we stil bij het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. 5 mei 2020 is een speciale datum, want dan is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde.
Ter ere van deze bijzondere datum organiseert de gemeente een heleboel activiteiten. In het bijzonder wil de gemeente met de middelbare scholieren in gemeente Alphen aan den Rijn stilstaan bij het thema vrijheid.

Meer berichten