1917 geldt als grote kanshebbers bij de Oscars.
1917 geldt als grote kanshebbers bij de Oscars. (Foto: )

Oscaravond in Castellum

In de nacht van 9 op 10 februari worden voor de 92e keer de meest prestigieuze filmprijzen, de Oscars, uitgereikt in Hollywood.

Alphen aan den Rijn - Daarom opent Castellum speciaal op maandag 10 februari haar deuren, zodat je nog één keer kunt genieten van de allerbeste films op het witte doek. Een mooie kans om twee films die al uit de bioscoop zijn, 'Joker' en 'Once Upon a Time... in Hollywood', (nog een keer) te zien. De grote kanshebber en alom geprezen oorlogsfilm 1917 wordt natuurlijk ook vertoond. Kaarten voor de films zijn online te bestellen. Info: www.theatercastellum.nl.

Nederlandse kanshebber

Het oorlogsepos 1917 van de Britse regisseur Sam Mendes blijft het goed doen in de Nederlandse bioscopen. Het imposante drama draait, zeker in de weekenden, voor uitverkochte zalen in Castellum. De film vertelt over twee Britse soldaten die in een race tegen de klok een boodschap moeten overbrengen aan een regiment dat in een Duitse hinderlaag dreigt te lopen. Mendes baseerde de film onder meer op de verhalen van zijn opa die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen vocht. Het epos geldt als een van de grote kanshebbers bij de Oscars. De Nederlandse grimeur Tristan Versluis maakt kans op een beeldje voor beste visagie!

Meer berichten