Zo zag het Summerlake Festival in Woerden in 2019 er uit.
Zo zag het Summerlake Festival in Woerden in 2019 er uit. (Foto: First2Dance)

Groot spektakel aan de Zegerplas

De zomer is een goed seizoen voor feesten en evenementen. Maar waarom zou je zoiets ook niet eens in de winter doen? De organisatie First2Dance vond dat een goed idee organiseert zaterdag 8 februari voor het eerst het Winterlake Festival en op 7 februari Das Winterfest.

Alphen a/d Rijn - First2Dance is een bedrijf dat evenementen en feesten organiseert. Bestuurder Jakob Meiborg: "Wij zijn gevestigd in Woerden en hebben daar al heel wat feestelijke evenementen georganiseerd. Het idee om feesten te organiseren ontstond in mijn studententijd en het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ik heb hiernaast een reguliere baan."

Summerlake festival

"In september dit jaar houden we al voor de veertiende keer het Summerlake festival. Op 16 mei houden we het Groene Hart Festival, ook in Woerden." De festiviteiten worden opgeluisterd door vele bands en dj's.

Jakob vond het wel een idee om ook een festival te organiseren in de winter. Jakob: "Het kon niet in Woerden, dus zochten we een nieuwe locatie. Zo kwamen we uit op de Zegerplas. Vanwege de naam Winterlake, moest het wel aan een meer zijn."

Het grote winterfeest vindt dan plaats op 8 februari. Jakob: "We verwachten rond de 5500 bezoekers. Op deze avond is er een keur aan artiesten vertegenwoordigd: La Fuenta, Funkerman, Vato Gonzalez, Egbert en Juan Sanchez om er maar een paar te noemen. Het zijn artiesten die in het hele land optreden. Het wordt absoluut een groot spektakel." Het evenement begint om 14.00 uur.

Das Winterfest

Das Winterfest op 7 februari is een Après-ski feest. Zanger Marco Kraats treedt op als muzikaal gastheer. Marco heeft onder andere Snollekebollekes uitgenodigd om acte de présence te geven. Snollekebollekes treedt regelmatig op in de Gelredome. Maar ook hardcore DJ Paul Elstak is van de partij. Er worden rond 3500 bezoekers verwacht op het après-ski festijn. De minimum leeftijd voor beide evenementen is 18 jaar.

Een aantal omwonenden van de Zegerplas vindt dat er te veel evenementen plaatsvinden in het gebied, waardoor er geluidsoverlast ontstaat. Er loopt momenteel een rechtszaak bij de Raad van State over het bestemmingsplan en het aantal evenementen. De Raad van State moet nog definitief uitspraak doen. Jakob: "Wij hebben een vergunning voor de feestelijkheden, waar wel enkele restricties aan vastzitten. Dat heeft onder andere met geluid te maken en daar houden wij ons aan. We hebben ook een buurtbrief verspreid aan alle bewoners rondom de Zegerplas en hen over het evenement geïnformeerd. Bewoners kunnen met de organisatie contact opnemen als er vragen zijn. Tot nu toe hebben we geen opmerkingen ontvangen."

Het evenement vindt plaats op de Bijlen 4 in Alphen aan den Rijn. Jakob: "Wij willen mensen een gave dag bezorgen."

Info: www.winterlake.nl

Door Hans Willering

Meer berichten