Deze foto is gemaakt in de Nieuwstraat.
Deze foto is gemaakt in de Nieuwstraat. (Foto: Hans Tamerus)

Toen was geluk nog gewoon

Weet u het nog? De tijd dat de scharensliep langs de deuren kwam, de schillenboer met het paard voor de kar door de straat liep en de melkman elke dag aanbelde? Melkman van Vliet ging toentertijd met zijn melk bakfiets van huis naar huis in Boskoop. Er werd keurig aangebeld en ieder bestelde wat hij nodig had.

Boskoop - Melk en karnemelk werd altijd los getapt in de daarvoor aangeboden melkkannen. Hij had een paar verschillende soorten pap in flessen en de eieren kreeg je los in de theedoek voorzichtig mee naar binnen.

Melkboer van Vliet droeg altijd stroppen (handschoenen met halve vingers) Hij had ook een dikke duim die hij altijd een stukje in de pint stak, dat was bij iedere liter 2 cc winst. Hij woonde zelf ook in de Nieuwstraat en als je in de avond nog wat nodig had, al waren het maar twee eieren, dan werd je ook nog geholpen.

Van Vliet had een hele lieve hond en deze is een jaar zoek geweest. Op een gegeven dag zat de hond gewoon weer bij hem op de stoep!

Zelf heb ik de melkboer goed gekend, ik woonde in de Nieuwstraat. Het was daar ontzettend leuk wonen en wij speelden altijd tot het donker was buiten.

Door: Hans Tamerus

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden