Op 1 januari is Wim na 44 jaar gestopt met z'n fotostudio. Foto: Peter Franken
Op 1 januari is Wim na 44 jaar gestopt met z'n fotostudio. Foto: Peter Franken (Foto: Peter Franken)

Wim Heuvelman jaagt op foto's

Wim Heuvelman, bekend Boskoops fotograaf, exposeert t/m 11 januari in het Boomkwekerijmuseum. "Het is geen Rijksmuseum, maar er zijn heel wat mensen geweest. Op woensdag en zaterdag ben ik 's middags zelf aanwezig."

Boskoop - Wim: "Iemand vertelde dat hij veel tentoonstellingen had gezien, maar 'beweging' op deze manier was voor hem helemaal nieuw. Ik maak veel foto's door tijdens de opname de camera te bewegen. Zo krijgt de foto beweging en heb ik meteen de definitieve plaat."
Wim ontwikkelde z'n liefde voor fotografie in militaire dienst. "Daar beheerde ik de donkere kamer. In het weekend maakte ik foto's en tijdens diensttijd kon ik ze ontwikkelen. Daar heb ik m'n fotocursussen gehaald. En dan begin je professioneel te fotograferen. Ik heb veel in opdracht gemaakt, maar vrije fotografie vind ik het mooiste."
Op 1 januari is Wim na 44 jaar gestopt met z'n fotostudio. "M'n winkel heb ik niet meer, maar ik ga natuurlijk wel door met fotograferen."

Wim jaagt graag op foto's. "Als ik ergens heen ga, dan kijk ik altijd om me heen. 'Kijk, wat een mooi licht daar!' of 'Kijk eens, zie je dat?' Ook al heb ik geen camera bij me, ik maak foto's in m'n hoofd. En zelfs als ik dat toestel wel heb, kan ik zeggen 'delete all'. Het maken van de foto's is de drijfveer. Niet die stapel foto's op tafel. Het maken is het leukste."

Meer berichten