Het bord 'renovatie begin 2018' is inmiddels vervangen door steigers. Wordt de renovatie in dit jaar afgerond?
Het bord 'renovatie begin 2018' is inmiddels vervangen door steigers. Wordt de renovatie in dit jaar afgerond? (Foto: )

Groetjes van de Stamtafel: Een terugblik op 2019

Debbie de Geus

Alweer een jaar voorbij en terugblikkend op 2019 heeft de Boskoper heel wat te klagen. En dat doen we natuurlijk graag.

Boskoop - Het groen groeide boven de daken uit en heeft tot veel ergernis geleid voor velen van ons. Je geeft niet echt een visitekaartje af als je Boskoop inrijdt en de stoepjes en perkjes worden overwoekerd door vuil. Hier en daar werd er gehoor gegeven door de gemeente om dit in te perken, maar we hopen met zijn allen dat hier in 2020 meer zorg aan word besteed. Dat geldt ook voor het vuil dat door bewoners zelf overal gedumpt wordt. Bankstellen, huisraad en vuilniszakken waren her en der te vinden in straatjes of bij de ondergrondse containers.

De landelijke woningnood was ook in Boskoop te voelen. Als je kinderen hebt die het huis uit willen, moeten ze minstens de loterij gewonnen hebben of genoegen nemen met een woning van 35 m2 voor 800 euro in de maand. En dan ook nog in een buurt waar die bankstellen en vuilniszakken liggen en het groen boven je dakraam groeit.

Een terugblik heeft ook zijn treurige momenten. Een aantal stamgasten van het eerste uur zijn we verloren aan ziekte of ouderdom, een gemis dat elke dag voelbaar is. De ene dag vier je feest en moet de stamtafel eruit om te kunnen dansen. De andere dag is het stil, drink je koffie aan diezelfde tafel en zit je met tranen in je ogen terug te blikken op een leven dat er niet meer is.

Hoe je je ook voelt, de klok tikt gewoon door. Want terwijl we aan die kop koffie zitten, zijn bouwvakkers aan de overkant gewoon weer bezig met het renoveren van het voormalig gemeentehuis. Het bord waar opstond 'renovatie begin 2018' is vervangen door steigers. Misschien dat we dit jaar eindelijk eens mogen zien dat het afkomt.

En dan komen we natuurlijk uit bij onze hefbrug. Daar is het afgelopen jaar het meeste over gepraat. Iedereen was klaar met het omrijden en het oponthoud. Een ludieke actie om een tunnel te graven vond geen doorgang, omdat de gemeente zoveel regeltjes oplegde dat je het niet meer in je hoofd durfde te halen om er met een schepje heen te lopen. Kinderen met een schep een beetje aarde de Gouwe in laten scheppen mocht wel, maar ook daar haalden de regeltjes de lol snel vanaf. Daarnaast wilde iedereen zijn schade verhalen. Maar iedereen die dit brulde, vergat een schadeclaim in te dienen. Iemand riep dat hij de hefbrug volgende keer zou vastlassen. Misschien dat we dat bij de terugblik van 2020 kunnen vermelden...

Voor de Stamtafel gaat ook een nieuw jaar in. Ik zal de vele gesprekken in de kroeg weer goed in de gaten houden en de meest spannende en gekste verhalen met u delen. Ik wens u dan ook een gezond, gelukkig en vooral dorstig 2020!

Verhalen van echte Boskopers

Ergens in Boskoop staat een stamtafel. En als die tafel toch praten kon… Aan deze tafel worden dingen besproken door Boskopers, toeristen en buitenlui. Dingen die ook vaak de krant niet halen, maar iedereen wel graag wil weten. Aan de stamtafel wordt dit onder de loep genomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden